Lokalt | Juloratoriet av J.S Bach med internationella toppsolister i Olaus Petri kyrka

Av den 19 november, 2015

Stortenoren Marcel Beekman från Nederländerna återvänder till Örebro. Detsamma gäller för den berömda mezzosopranen Clare Wilkinson från England. Varför? Jo, de vill sjunga i Olaus Petri kyrka i jul och fira Örebro 750 år!

Det är ett digert startfält som kyrkomusiker Mats Bertilsson laddat upp med inför konserterna den 19 respektive 20 december, när Juloratoriet av Johann Sebastian Bach framförs i sin helhet i Olaus Petri kyrka i Örebro. Förutom Drottningholms Barockensemble och de tre körerna Olaus Petri Cantores, Olaus Petri Vocalis och Ungdomskören OPQ, är det fyra internationella stjärnsolister som tar sig an det berömda musikverket: Marcel Beekman (tenor), Martina Daxböck (sopran), Clare Wilkinson (alt) och Benjamin Appl (bas).

Varför denna satsning?

Nu har vi firat vår härliga stad under ett helt år och det tarvar en riktig final, säger Mats Bertilsson, kyrkomusiker i Olaus Petri församling. – Julen är en viktig tid för kyrkan och Bachs Juloratorium är ett riktigt mästerverk – kan man tänka sig en mer optimal avslutning på Örebros 750-årsjubileum? Jag tycker inte det och i synnerhet inte i den här tappningen, med flera körer från Olaus Petri församling, de skickliga musikerna i Drottningholms Barockensemble och fyra internationella toppsolister som kröner det hela.

Konserterna ges klockan 16 den 19 respektive 20 december och varar cirka 2,5 timme plus paus (cirka 20 minuter). I pausen finns möjlighet att köpa något ät- och drickbart. Biljetter på ticnet eller Örebrokompaniet.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login