Lokalt | Julmarknad i Wadköping 3e mest prisvärd i Sverige

Av den 17 december, 2015

Ny undersökning rankar Sveriges mest prisvärda julmarknad.

Smålandsjul på Huseby ger mest julmarknad för pengarna. Det framgår av Zmartas julindex som har jämfört några av de mest populära julmarknaderna i Sverige baserat på faktorer som antal julstånd, inträde, pris på glögg, lussekatt och brända mandlar. Längst ned på listan hamnar Skansens julmarknad där besökare får öppna plånboken lite extra för att få julkänsla.

Julen närmar sig i rask takt och många söker den rätta julkänslan på någon av alla stämningsfulla julmarknader runt om i vårt avlånga land. Förutom att frottera sig i julstämning kanske man köper en lussekatt, glögg och en påse brända mandlar. Men då pengarna också måste räcka till julklappar måste vi hålla i slantarna och inte slösa allt för mycket.

Enligt prognos kommer vi 2015 att få se ett rekord i svensk julhandel med en beräknad omsättning på närmare 75 miljarder1. Dividerat på Sveriges ca 10 miljoner invånare skulle det betyda att varje person handlar för cirka 7 600 under december månad. Vilket incitament till att välja den mest prisvärda julmarknaden!

Zmarta har därför tagit fram ett julindex som listar vilka julmarknader som ger mest värde för pengarna. Indexet är framtaget genom att dela kostnaden för inträde, en kopp glögg, en lussekatt och en påse brända mandlar på antalet julstånd på julmarknaden.

Med sina 130 julstånd är Smålandsjul på Huseby den solklara vinnaren av julindexet. Här kan du festa loss på en lussekatt för 15 kronor samtidigt som du flanerar mellan något av de många traditionella julstånden och insuper julstämningen. Zmartas julindex har räknat ut att Smålandsjul på Huseby endast kostar besökaren 0,91 kronor per julstånd, och kniper därför den åtråvärda förstaplatsen.

På Skansens julmarknad kostar ett inträde 170 kronor, samtidigt som du måste betala 55 kronor för en påse brända mandlar. På Skansen kostar därför julmarknaden i snitt 4,26 kronor per julstånd, mer än fyra gånger så mycket pengar som Smålandsjul på Huseby.
”Julmarknaderna är en stämningshöjare i vårt mörka land. Vad som utgör en bra julmarknad är givetvis högst objektivt, men en prisvärd julmarknad med ett stort utbud låter för oss som ett vinnande koncept”, säger Mattias Hallgrim, CMO, Zmarta.
Zmartas julindex

Zmartas julindex 

  1. Smålandsjul på Huseby 0,91 kr
  2. Taxinge Slott 1,90 kr
  3. Julmarknad i Wadköping 2,00 kr
  4. Gamla Stans julmarknad 2,44 kr
  5. Lisebergs julmarknad 3,00 kr
  6. Kosta julmarknad 3,86 kr
  7. Steninge Slott julmarknad 4,00 kr
  8. Skansens julmarknad 4,26 kr

You must be logged in to post a comment Login