Lokalt | Jubileumsveckans tredje dag går i kulturens tecken

Av den 11 augusti, 2015

Jubileumsveckans tredje dag har temat Kulturens Stad och bjuder på både aktiviteter och artister.

Bland annat detta.

Slottets dag
Slottet väcks till liv med historiska karaktärer som rör sig runt och en chans att se delar av slottet man aldrig kan se annars.
Landshövding Maria Larsson öppnar upp och välkomnar in alla besökare in i residensvåningen (mellan 12:00-17:00).  Under dagen finns det flera slottsvisningar för både barn och vuxna, med teaterkaraktärer och ibland några ruskiga historier.. Guidningar sker på svenska, engelska och teckenspråk.

På borggården finns det flera roliga aktiviteter för barnen. Här kan både stora och små skicka en hälsning till framtiden och gå på en skattjakt med slottsbingo – gå runt på egen hand och leta efter olika detaljer i slottet

Barnföreställningen – Tut tut här kommer modiga Rut.
Tut, tut! Här kommer Modiga Rut”, en bubblande busig och musikalisk föreställning, baserad på Modiga Rut-böckerna. Sång, musik, högläsning och en och annan lösnäsa 🙂  En härlig och rolig stund för barn ca 5-9 år.

Lena Bjerfalk och Sofia Medin Lindström är författarna, musikanterna och kusinerna som ger föreställningen. Bokserien handlar om Modiga Rut, låtskrivarlegenden och pensionären som vägrar ha tråkigt, och som på nåt märkligt sätt alltid hamnar mitt i ett äventyr.

Slide n Glide
Tisdag och onsdag rullas det ut en över 140 meter lång matta längst Drottninggatan. Mattan sprutas med vatten och blir till en vattenbana där örebroarna ges möjlighet att glida fram på badringar eller liknande.

Vattenbanan ”Slide n Glide” är naturligtvis gratis för alla och örebroarna uppmanas att ta med sig badkläder och egen badringar eller liknande plastfarkost för att delta.

Artister som kommer uppträda under onsdagen är bland andra.

MIRIAM BRYANT
Miriam Bryant kommer till Århundradets Örebrofest under Kulturens Stad den 12 augusti. I höst medverkar hon även i tv-programmet ”Så mycket bättre”. Miriams musik-karriär har från start varit framgångsrik nationellt såväl som internationellt. Singeln ”Push Play” sålde dubbel platina i Sverige och blev P3:s mest spelade låt under 2013. Hon har även medverkat vid bland annat ”Allsång på Skansen” och ”Musikhjälpen”.

MOWGLI med Patrik Isaksson
Jubiileumsveckans husband är Mowgli. Dagge Hagelin (kapellmästare) startade bandet 2009 som sedan dess har spelat på olika platser i Sverige, Danmark och Finland. Både som coverband och till olika artister. I dag består Mowgli av Dagge Hagelin (sång/gitarr), Pär Hjulström (trummor/kör) och Mikael Palmström (bas/kör). Under Jubileumsveckan förstärkts bandet av Peter Forslund (keybords), Carl Herlitz (keyboards), Greta Folkesson (kör) och Helena Rydh (kör).

Samt Uno Svenningsson.

Se fullständigt program här>>

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login