Lokalt | JTR klara för Örebro 750 års Jubileumsvecka

Av den 7 mars, 2015

Efter att ha tagit en av finalplatserna i Melodifestivalen här i Örebro kan Örebro 750 år nu avslöja att succé bandet JTR är bokade till Jubileumsveckan.

Under Jubileumsveckan, som äger rum mellan den 10 -15 augusti, kommer centrala Örebro vara i rörelse med allt från extrema sporter, kulturella sammanhang, lokala smakprov på råvaror och produkter och framförallt: Det kommer bli en riktig folkfest för Örebros invånare. Självklart kommer det en hel del artister på besök och Örebro750 har nu glädjen att presentera en av de bokade artisterna som uppträder under Jubileumsveckan

–    I veckan blev det klart att JTR är klara för jubileumsveckan. Vi är otroligt glada att de kommer, och speciellt nu när de har gått vidare till finalen i Melodifestivalen efter den fjärde deltävlingen som hölls här i Örebro förra helgen, säger Örebro 750års projektledare Sandra Almqvist.

JTR, vars namn kommer från de tre brödernas första bokstav, består av John, Tom och Robin. Gruppen är från Alingsås och slog igenom i X-Factor Australien 2013 där de fick stående ovationer från den australienska juryn. I lördags kunde vi se dem i den svenska tv-rutan då de var ett av bidragen i fjärde deltävling av Melodifestivalens här i Örebro. De uppträdde med låten Building it up och det var ingen skräll att bröderna tog över melodifestivalscenen och vidare till finalen som sänds 14 mars.

–    JTR är nu högaktuella inom den svenska musikvärlden och vi håller tummarna för att det går vägen för dem i finaltävlingen så att vi får hit vinnarna ifrån årets Melodifestival, fortsätter Sandra.

Jubileumsveckan dagar är indelade i teman för att fånga ett intresse hos alla örebroare och det blir även deltagande aktiviteter att prova på:

Måndag 10/8      Motor och Fordon
Tisdag 11/8         Idrott och Hälsa
Onsdag 12/8       Kulturens Stad
Torsdag 13/8      Lokalproducerat
Fredag 14/8        Dansfest
Lördag 15/8       Jubileumsfinal

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login