Lokalt | Jonathan Johansson på höstturné kommer till East West

Av den 28 augusti, 2015

Jonathan Johansson har under sommaren gjort hyllade spelningar på många av landets största festivaler. Med sig hade han ”Ny/snö”, ”Stromboli brinner”, ”Alla helveten” och de andra låtarna från ”Lebensraum” ,ett av årets högst betygsatta album.

Vi fortsätter! Den här skivan förtjänar det! Tack alla ni som dök upp på vårturnén och på festivalerna. Nu kommer höst och vinter och jag har ju en del kompositioner för de årstiderna. I’ll bring sunshine och bedrövelse, jag lovar, säger Jonathan Johansson.

Med sitt senaste album ”Lebensraum” ger Jonathan Johansson en allvarlig, vass och ärlig betraktelse över den stämning som råder i Europa idag. Den uppriktiga nutidsskildringen beskrevs i media som ”fenomenal” (Dagens Nyheter) och ”briljant” (Upsala Nya Tidning) och Nöjesguiden tyckte att Jonathan Johansson ”kombinerar sin tidigare dramatiska åttiotalspop både med rytmer som Kaah skulle vara stolt över och med hitvänlig attraktionskraft lika vass som någonsin Oskar Linnros”.

Efter vårens utsålda konserter spelade han under sommaren på några av Sveriges största festivaler. Höstturnén har premiär 2 oktober i Jönköping och besöker sedan Uppsala, Linköping, Örebro, Umeå och Köpenhamn och Århus i Danmark.

Jonathan Johanssons suggestiva musik, spröda röst och kraftfulla texter har fascinerat popfans sedan debuten 2009. Hans skivor ”En hand i himlen” och ”Klagomuren” har hyllats i media och nominerats till flera Grammisar och P3 Guld.

Pressröster om Jonathan Johansson live:
”en av de bästa vi har just nu”
– Aftonbladet

”en klockren scenpersonlighet. Han är självsäker och äger scenen från första till sista stund”
– Norrbottens-Kuriren

”Jonathan Johansson tar publiken till himlen”
– Metro

”en av festivalens höjdpunkter”
– Gaffa om Bråvalla-spelningen

Lördag 10 oktober kommer Jonathan Johansson till Örebro och East West.

Köp biljetter här >>

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login