Jonas Gardells hyllade show 30 År Tillsammans till Örebro

Av den 17 november, 2016

I april var det premiär för Jonas Gardells nya hyllade show 30 ÅR TILLSAMMANS. DN konstaterade att Jonas ”smashar in poäng på poäng, publiken får knappt luft”, Aftonbladet utropade ”Grandios show” och Expressen menade att det var ”tankeväckande, vemodigt, galet, stundtals fruktansvärt roligt”.

I höst väntar en stor Sverigeturné för den omtalade showen och på grund av det stora publiktrycket tidigarelades nyligen turnépremiären till 2 september i samband med Lund Comedy Festival. Idag är det dessutom klart att det blir extrainsatta föreställningar i Växjö, Kalmar, Uppsala och Västerås. Biljetterna släpps i morgon fredag 27 maj klockan 10.

Söndag 20 november kommer Jonas Gardell till Örebro och Conventum Arena med sin förställning30 ÅR TILLSAMMANS.

Första gången jag uppträdde i Lund var faktiskt 30 år sen. Det var på någon nation som hade fest. Av någon anledning skulle jag uppträda i ett rum bredvid festen där ingen var. Då och då tittade någon in genom dörröppningen och undrade vad jag gjorde där. Så det känns skönt att ta revansch nu tre decennier senare med en stor show på Sparbanken Skåne Arena, säger Jonas Gardell.

På 30 år har Jonas Gardell gått från att vara ett UFO på besök i Mellanmjölkens land till att bli en av Sveriges största och mest folkkära författare och artister, nu senast med sin hyllade schlagerskola i Melodifestivalen. Samtidigt har Sverige förändrats och det har gått fort. I sin nyskrivna show 30 ÅR TILLSAMMANS försöker Jonas Gardell förstå vad det var som hände.

Jag växte upp i ett Sverige med två tv-kanaler, tre radiostationer och en Ingemar Stenmark. En helt annan värld än denna. Om det landet berättar jag i 30 ÅR TILLSAMMANS, säger Jonas Gardell och fortsätter:

Det här är INTE en best of-show. Det är INTE en greatest hits-kavalkad utan en skitrolig föreställning om åren som gått, drömmarna som sprack och segrarna som vanns.

30 ÅR TILLSAMMANS hade premiär på Cirkus i Stockholm 14 april och i höst blir det ytterligare en spelsäsong i Stockholm med start 15 september på Rival samt stor Sverigeturné.

Söndag 20 november kommer Jonas Gardell till Örebro och Conventum Arena med sin förställning30 ÅR TILLSAMMANS.

Mer info här >>

Nöje | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login