Johan Glans ”World Tour of the World” kommer till Örebro i december

Av den 4 december, 2016

9 december återvänder den mångfaldigt prisbelönta komikern Johan Glans till standup-scenen med två föreställningar på Örebro Konserthus.

”World Tour of the World” är uppföljaren till de tidigare succéerna ”World Tour of Skåne” och ”World Tour of Skandinavien”, men i ännu större skala och med helt nyskrivet material. Johan Glans åker först ut på en världsturné på standup-klubbar i inte mindre än fem världsdelar innan det blir premiär på Cirkus i Stockholm den 21 november 2016. Därefter fortsätter turnén med fler än 30 föreställningar över hela landet fram till våren 2017.

Johan Glans är en av landets populäraste och mest prisbelönta komiker. Han har bland annat utsetts till Årets manliga komiker två gånger och har varit ute på flera framgångsrika standup-turnéer. 2008 åkte han ut på en ”World Tour of Skåne” och fem år senare var det dags för ”World Tour of Skandinavien”, som spelades i hela Norden och hyllades i media med betyget 5 av 5 i Aftonbladet och 4 av 5 i bland andra Expressen, Göteborgs-Posten och Norrköpings Tidningar.

I höst ger sig Johan Glans ut på en ny standup-turné.
Det är nästan fyra år sen jag var ute på turné sist och jag längtar verkligen efter att åka runt igen. Jag har så mycket jag vill prata om och det är så roligt att möta publiken. Sedan förra turnén har jag varit med i flera tv-serier och spelat musikal och så, men standup är min första och största kärlek, säger Johan Glans.

Hur följer han då upp ”World Tour of Skåne” och ”World Tour of Skandinavien”?
Det känns som jag målat in mig i ett hörn, lite grand. Nu är jag liksom tvungen att göra det ännu större: Världen! Innan det blir Sverigepremiär kommer jag att göra minst ett gig i varje världsdel. Utom Antarktis, förstås. Nån måtta får det vara, säger Johan Glans.

I ”World Tour of the World” bjuds publiken på renodlad standup i ett rasande tempo i samma anda som hans tidigare föreställningar, men med helt nyskrivet material. Efter den inledande världsturnén på standup-klubbar i inte mindre än fem världsdelar under september och oktober 2016 återvänder Johan Glans till Sverige och fortsätter ”World Tour of the World” i hemlandet med över 30 föreställningar runt om i landet.

Det blir spännande att försöka köra mina skämt på platser som Tokyo, Buenos Aires, Johannesburg, Sydney och Alaska. Det kan ju gå åt helvete, men i så fall kan jag ju alltid berätta om det när jag reser runt i Sverige sedan, säger Johan Glans.

Fredag 9 december kommer Johan Glans med sin ”World Tour of the World” till Örebro och Konserthuset med två föreställningar, kl. 16.30 & 19:30.

Pressröster om ”World Tour of Skandinavien”

“En fullsatt teatersalong skrattar så tårarna rinner. Oavbrutet.”
Aftonbladet, betyg 5 av 5

”Han är med all rätt Sveriges just nu populäraste komiker”
Expressen, betyg 4 av 5

“Här skrattas det dubbelvikt från första sekund”
GP, betyg 4 av 5

“folk skrattar så att de ligger dubbelvikta på de röda stolarna”
BLT, betyg 4 av 5

“Glans uppfyllde förväntningarna”
Norrköpings Tidningar, betyg 4 av 5

”Johan Glans tog Halmstad med storm, en humoristisk stand up-storm fullpackad med skämt av det personligare slaget”
Hallandsposten

“Johan Glans manus får betyget mycket väl godkänt, men det var hans leverans av detsamma som verkligen lyfte upplevelsen till skyhöga nivåer.”
UNT

“Elegans och briljans med Glans”
VLT

“Inte ett öga var torrt under föreställningen och varför skulle det vara så. Det var knappt så att man hann hämta sig från första skämtet innan han överraskade med något nytt.”
Folkbladet

Om Johan Glans
Johan Glans har arbetat professionellt som standup-komiker sedan debuten 1994, bland annat med egna föreställningar som “World tour of Skåne”, ”World tour of Skandinavien” och ”I Räkans tecken”. Han är också en av personerna bakom fenomenet Kvarteret Skatan som har miljontals visningar på Youtube och gått som tv-serie i tre säsonger på SVT, två teaterföreställningar och blivit långfilmen “Kvarteret Skatan reser till Laholm”.

På scen har han hyllats för sina roller i Monty Python-musikalen “Spamalot” (2010-2012) och i Jonas Gardells ”Livet är en schlager” (2014-2015).

Han har även medverkat i filmerna “Cornelis” (2010), ”Åsa-Nisse – Wälkome to Knohult” (2010) och ”Vi hade i alla fall tur med vädret – igen” (2008). På tv har han synts i bland annat ”Tror du jag ljuger?” (SVT 2016), ”Intresseklubben” (SVT 2015), ”Jättebästisar” (TV4 2014), “Parlamentet” (TV4 2007-2011), “Morgonsoffan” (SVT 2009-2010), ”Roast på Berns” (Kanal 5 2010), “Extra Extra” (TV3 2006-2007), “Räkfrossa” (SVT 2000) och “Släng dig i brunnen” (SVT 1996-2000).

Senare i år medverkar han även i tv-serien ”Swedish Dicks” på Viaplay tillsammans med bland andra Peter Stormare och Keanu Reeves.

Johan Glans är också en av våra mest prisbelönta komiker. Han vann redan 1998 humorutmärkelsen Bubbenpriset och har sedan dess även blivit utsedd till Årets manliga komiker 2003 och 2013, samt fått Povel Ramels Karamelodiktpris 2011 och SJ:s och tidskriften Operas musikalpris för sin roll i musikalen “Spamalot”. Dessutom har han utsetts till Årets skåning genom en omröstning bland Kvällspostens läsare och hedersmedborgare i sin hemstad Eslöv.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login