Lokalt | Jack Vreeswijk med Elektriska Bandet gästar Stadsträdgården

Av den 31 juli, 2015

”Två generationer Vreeswijk”
Jack Vreeswijk är sångtextförfattaren, kompositören och icke minst artisten med fyra rosade fullängdsalbum på meritlistan. Till det, och icke minst, son till en av vår tids mest kända och folkkära artister, Cornelis Vreeswijk. År 2000 fick Jack ta emot Cornelis Vreeswijk-stipendiet och 2008 Fred Åkerström-stipendiet.

Nu är det äntligen dags att knyta ihop detta till en konsert. ”Två generationer Vreeswijk” är turnénamnet där det bästa från två generationer Vreeswijk framförs med tillhörande anekdoter och historier bakom låtarna.

Dessutom, och för första gången, allt tillsammans med fullt band. Det kommer bjudas på en resa i tiden och publiken kan förvänta sig nostalgi, blandat med nymodigheter. Ett modernt retro-koncept under ca 90 minuter, där musiken står i absoluta centrum.

Bandet Vreeswijk har med sig, tillika ett elektriskt sådant, består av enkom välmeriterade musiker. Det blir både kontrabas, elbas, akustiska gitarrer, elektriska gitarrer, sång, kör, trumma och klaviatur. Till det kommer allsång, handklapp och värme i generösa mängder.

Var? Stadsträdgården
När? 31/7 kl:19:30

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login