Lokalt | Invigning av Örebro Skatepark lockar skateeliten

Av den 5 oktober, 2015

Äntligen är den klar! Lördag 10 oktober invigs Örebro Skatepark, en av Sveriges absolut största, och kanske vackraste, skateparker. Landets skateboard-elit står redo att drabba samman i tävlingen Örebro Bowl Jam och bjuda besökarna på en oförglömlig dag. 

Lördag den 10 oktober invigs Örebro Skatepark. Med sina 2 500 m2 åkyta, sitt centrala läge i vacker parkmiljö och konstnärliga inslag blir den unik i sitt slag.

Lördag 10 oktober, Drottningparken Örebro

Kl. 11.00 Invigning
Tal av Björn Sundin, kommunalråd (S) Örebro kommun

Avtäckning av konstverken, hör konstnärerna berätta.

Tal av Anna-Karin Wulgué, konsthallschef Örebro konsthall

Tal av representant för Örebro Skateboard

Bandet klipps och Örebro Skateparken öppnar!

Kl. 12.00 – 13.00 prova skateparken
Allmän åkning, åldersgräns 8 år. Örebro Skateboard ordnar ”häng” och grillning.

Kl. 14.00 Örebro Bowl Jam
Se Sveriges bästa skateboardåkare göra upp, för första gången i Örebro Skatepark.

Tävlingsarrangör: Örebro skateboard

Skatepark mitt i centrala Örebro
Skateparken är byggd i nära samarbete mellan Örebro kommun och Örebro Skateboard, och har fått en högst ovanlig placering – i en vacker park mitt i centrala Örebro. Målet är att skapa en inbjudande och trygg plats för skateboard och andra hjulsporter, som även kan locka örebroarna att återupptäcka vackra Drottningparken.

Skateparken är en av Sveriges bästa, och det fina med en park av den här kalibern är att den passar alla. Du kan komma som nybörjare ena dagen för att fortsätta att ha roligt och utvecklas hela vägen upp på proffsnivå. Exakt vilka utmaningar Örebro Skatepark har i bakfickan åt proffsen, det ser vi först i lördagens tävling, konstaterar David Olsson, Örebro Skateboard.

Unik kombination av skateboard och konst
I en unik konstsatsning har konstnärsduon Zunino Ignestam Studio från Malmö och Köpenhamn skapat den konstnärliga gestaltningen till Örebro Skatepark. Samlingsnamnet är Silverlinjen och den består av två delar; Porten vid ingången som utgår från skatarnas rörelsemönster och Vulkanen, med sitt rökmoln på toppen, som förbinder skateparkens urbana landskap med himlens universum.

Här slutar verkligheten! När du går genom Porten in i skateparken träder du in i en helt annan värld, säger konstnär Carina Zunino.

På lördag finns konstnärerna på plats för att avtäcka konstverken och berätta mer om sin inspiration.

En tillgång för staden
Vi hoppas att skateparkens energi och action blandat med lugnet från parkens susande trädkronor och de konstnärliga inslagen kommer att göra Drottningparken till Örebros mest spännande och kreativa mötesplats, lika attraktiv för både för åkare och åskådare. Vi vill få vackra Drottningparken att sjuda av liv, avslutar Kristina Bäärnhielm, Örebro kommun.

Kolla in tidigare bilder från Örebro Skatepark >>

Nöje
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login