Lokalt | Ilsken hardcore levererad av Refused

Av den 25 april, 2016

Refused är ett banbrytande Hardcorepunkband från Umeå som la grunden för genren på nittiotalet och som nådde en världspublik med sin musik. Bandet brann för sin musik och hade ett stark politiskt engagemang men splittrades efter att de nått sin kulmen med skivan ”The shape of punk to come” som är en klassiker.

När bandet börjar spela imponeras man av tyngden och energin i soundet som överträffar det mesta jag sett på länge. Lyxéns röst är mäktigt bra och han besitter en oöverträffad ilska när han framför Refused rasande rockmusik som tas emot väl av fansen. Konserten varvar upp i tempo med låten ”Rather be dead” som framförs med en mäktig kraft där Dennis Lyxén far runt upplyft av folkhavet i publiken.

Mellansnacket är trevligt och ödmjukt , blandat med lite politisk ilska och anekdoter ur bandets tidigare historia. Låtmaterialet håller en jämn hög klass utan några egentliga svackor vilket skapar ett jäkla tryck under hela konserten. Club 700 är fylld av hängivna fans som får sig en rejäl hardcore konsert levererad komplett med stagediving.

Ljudkvalitén är kanske inte klockren överallt i lokalen men påverkar inte helheten under konserten. Med ”New Noise” lyfter hela konserten till världsklass nivå och låten är en av mina favoriter av alla rocklåtar. Den svenska rocken behöver ett band som Refused och alla är nog väldigt glada att de sedan en tid är tillbaka fyllda av energi. Publikens entusiasm går inte att ta miste på, de var sålda under hela konserten som var en höjdare.

Bilder från spelningen…

Foto: Pelle Andersson

johan-bergdahl

Johan Bergdahl, Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login