Lokalt | Ida Sand & Band gästar Clarion Hotel

Av den 13 maj, 2015

Ida Sand & Band live på Clarion Hotel Örebro, special guest: Nils Landgren.

Ida Sand är ute på releaseturné med sitt nya album ”Young At Heart” där hon tolkar den kanadensiska rockikonen Neil Young. På turnén har hon med sig några fantastiska musiker så som: Mattias Torell (gitarr), Jesper Nordenström(keyboard) Sven Lindvall (bas), Per Lindvall (trummor) och exklusivt för denna afton, som special guest, ingen mindre än Nils Landgren (trombon)!

Fyra år har gått sedan Ida Sands senaste album på den tyska labeln ACT (Naxos). Nu släpper hon alltså sitt fjärde album, ”Young At Heart”, och denna gång har hon valt att tolka den kanadensiska rockikonen Neil Young. Ida har fått stor och välförtjänt uppmärksamhet och framgång internationellt för sina tidigare skivsläpp på ACT Records.

”Storartat fantasirikt, härligt fräscht. En dynamisk, mångbegåvad talang.” Jazzwise (UK)

”Den mest soulfulla röst som kommit fram på lång tid.” Jazz Podium (DE)

Plats: Clarion Hotel Örebro
Datum: Torsdag 14 maj
Entré: 200 kr (plus ev. serv.avg.)
På scen: kl. 19.30
Insläpp: kl. 18.00

Ida Sand:
Nu är det dags för Ida Sand att presentera sitt nya album ”Young at heart” live, hennes fjärde för det tyska bolaget ACT.
Albumet är producerat av Nils Landgren, som även medverkar på flera spår både med sin röda trombone och hesa stämma.
Musiken och texterna på albumet är en hyllning till och nästan uteslutande skriven av den kanadensiske popikonen Neil Young med ett undantag, ”Woodstock” av Joni Mitchell.
Kompositionerna passar perfekt som grundmaterial för Ida som har arrangerat allt tillsammans med sina medmusiker och gjort musiken till sin egen på ett för Ida alldeles eget sätt.
Hennes pianospel och sång passar som hand i handske och tar oss med på en känslosam resa i gränslandet mellan jazz, pop och rock. Alltid med känsla och alltid med respekt för materialet. Bra musik framförd av ypperliga musiker helt enkelt.
Musik med ett budskap, musik med hjärta och en artist som kan förmedla varje skiftning i både text och musik.

Ida är en fullkomligt lysande artist som har framtiden för sig. Hon har redan sedan flera år etablerat sig i Tyskland, nu är det dags för Sverige att lära känna henne bättre.

Tillsammans med några av Sveriges bästa och mest anlitade musiker åker Ida på turné i Sverige och Tyskland under 2015 och kanske spelar hon på ett ställe nära dig. Häng med på resan!

Ida Sand & Band:
Ida Sand – piano & sång
Mattias Torell – gitarr
Jesper Nordenström – keyboards
Sven Lindvall – bas
Per Lindvall – trummor
Special gäst för Örebro: Nils Landgren

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login