Lokalt | Höjdarburgare från Beer & Burger

Av den 15 maj, 2016

Vi gjorde en recension av Beer & Burgers hamburgare inför deras öppning och tyckte då att burgarna var riktigt bra, nu gör vi ett återbesök och ser om de fortfarande håller samma höga klass.

Beer & Burger ligger på Änggatan 13 på söder i Örebro i Indigos gamla lokaler, här har man inriktat sig på burgare och liknande amerikansk inspirerad mat som ett ordentligt utbud av öl.

Jag provar en The Mexican burgare med chiligryta och färdkost på.

Detta är för mig en riktigt bra burgare, doften är bra men kunde kanske varit kraftigare, utseendet är riktigt snyggt för så här skall en hamburgare se ut med bra höjd och där alla ingredienser ser aptitliga ut.

Smaken är mycket bra och ett stort plus till denna burgare är att den är saftig utan att vara kladdig, man har också skapat en fin balans mellan den heta chiligrytan och färskosten så att man får en bra hetta utan att den blir för påträngande.

The Mexican Beer & Burger

När det gäller texturen så har man verkligen tänkt på denna och skapat lager med flera olika typer av munkänsla. Det börjar med brödet som har en lagom seghet och fortsätter med salladen, sen har man den lena färskosten som bryts av med den ganska grova chiligrytan. Därefter kommer själva själen i hamburgaren det vill säga köttet som har en lagom grov malning med ett fint motstånd till bettet. Kombinationen ger en mycket bra totalupplevelse av texturen och munkänslan.

Portionens storlek är nästan optimal och man känner sig mätt men inte däst när man är klar med måltiden.

Priset ligger på 158 kronor exklusive dryck men inklusive pommes frites och det får man nog säga är någonstans runt snittet eller strax under för den här typen av burgare, men med tanke på kvalitén får man säga att det är prisvärt.

Bedömning
Doft = 3
Utseende = 5
Smak = 4
Textur = 4
Mättnadsgrad = 4,75
Pris = 3,75
Totalt = 4,08

Beer & Burgers burgare får hela (avrundat till närmaste heltal)…
svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-tom

Slutsats
Det blir väl godkänt för Beer & Burgers burgare och en rekommendation från oss att prova dessa, det ända jag hade att klaga lite på förra gången var att brödet inte riktigt matchade burgaren men det har man nu bytt ut till ett bröd som fyller sin plats.

karl-johan-sandberg-thuKarl-Johan Sandberg, Mat & Dryck | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login