Lokalt | Hitta en hobby inför terminstart

Av den 19 augusti, 2016

Nu är det snart dags för ny terminsstart. Då kan det vara roligt att börja med en energigivande hobby. Att ha en hobby är för många en självklarhet och för andra något som inte hinns med i vardagen. Läs den här guiden och inspireras att komma igång eller hitta en ny hobby.

Testa vilken hobby som passar dig här>>

Dansa dig svettig
En danskurs är något som kan passa alla, oavsett ålder och tidigare erfarenhet. Dansa enskilt eller i par, beroende på vad som passar dig. Testa på salsa, orientalisk dans, bugg eller varför inte stepp? Alla danser är garanterat en endorfinhöjare. Starta terminen med ett leende på läpparna och träna samtidigt hela kroppen.
Se alla danskurser här>>

Plocka fram din kreativitet
Det finns många saker som vi kan skapa med våra händer eller andra hjälpmedel. På en kurs i hantverk får du lära dig olika tekniker för att skapa något. Hitta det material som passar dig allra bäst – trä, textil, lera, blommor eller annat. Du kan också tillverka dina egna smycken eller skålar i keramik. Det finns mängder av stilar inom hantverk att dyka ner i nästa termin.
Hitta alla hantverkskurser här>>

Spela någon annan för en stund
Har du alltid drömt om att få spela någon annan? Testa på att stå på scen och spela teater nästa termin. Det finns många karaktärer att ta sig an. En teaterkurs består ofta av flera övningar och lekar för alla deltagare. Att improvisera kan ofta vara ett bra sätt att locka fram teaterapan i dig. Låt din termin bli både innehållsrik och rolig med en kurs i teater.
Hitta en teaterkurs här>>

Skapa dina egna tavlor
Utveckla din konstnärliga sida eller bara lek med olika färger och mönster. Att måla kan fungera både som terapi och som stämningshöjare. Olika målarkurser lär ut olika tekniker och stilar. Välj mellan olja, teckning, akryl och mycket annat. Låt hjärnan fokusera på något helt annat en stund. Fatta penseln och börja skapa dina egna tavlor nästa termin!
Hitta en målarkurs här>>

Skriv så pennan glöder
Drömmer du om att bli författare, skriva din egen bok eller gillar du bara att uttrycka dig i ord? Då ska du starta terminen med en skrivarkurs. Där ges du förutsättningar och tid till att få ner alla tankar på papper. Det finns många olika sätt att skriva på inom skrivkonsten. Här kan du läsa mer och inspireras av olika stilar.
Hitta en skrivarkurs här>>

Renovera gamla möbler
Att ta vara på det gamla och förvandla till något nytt kan vara väldigt roligt. Att också få göra det med sina egna händer och sedan placera i sitt eget hem är givande. Ta tid till att utveckla dina färdigheter inom möbelrenovering under nästa termin. Även kurser inom homestyling och hur du ska inreda ditt hem finns.
Kika in alla kurser inom inredning och design här>>

Lokalt | Nöje
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login