Lokalt | Hedersomnämnande för Örebros kranvatten

Av den 23 september, 2015

Kranvattnet från Älvkarleby gick vidare till final om Sveriges godaste kranvatten! Den nationella juryn var eniga om att det var det godaste i regionsfinalen. Motiveringen lyder ”Ett spänstigt vatten med fin fräschör och en kristallklar framtoning. Ett riktigt klunkvatten”.

Vattnet som har chans att bli Sveriges godaste vatten var hämtat på Sörgärdets skola i Älvkarleby.

– Vi är jätte glada och stolta över att gå vidare till final, säger Johanna Harrysson, gruppchef vatten, Gästrike Vatten. Det känns roligt att kranvatten får vara i fokus. Det är gott, hälsosamt och närproducerat, fortsätter Johanna.

Vi fick också ett hedersomnämnande för vattnet från Gävle. Motiveringen var ”Friskt och piggt vatten med en klar, fin framtoning”.

Den 22 september tävlade Gästrike Vatten med kranvatten från Gävle, Hofors, Ockelbo och Älvkarleby kommuner i tävlingen om Sveriges godaste kranvatten. Sammanlagt var det 20 kommuner som deltog i regionsfinalen i Västerås. Det var Arboga, Borlänge, Eskilstuna, Gävle, Hofors, Knivsta, Kungsör, Ludvika, Ockelbo, Sala, Sandviken, Smedjebacken, Solna, Strängnäs, Uppsala, Vallentuna, Västerås, Älvkarleby, Örebro och Österåker. På andra plats kom Västerås, även Örebro fick ett hedersomnämnande.

Tävlingen består av sex regioner där två tävlande går till final i Stockholm den 21 oktober 2015. Då koras Sveriges godaste kranvatten samt det godaste kranvattnet i Götaland, Svealand och Norrland.

Mat & Dryck | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login