Lokalt | Harrys och Spotify låter gästen skapa musikupplevelsen

Av den 14 april, 2015

Som första krogkedja i världen startar nu Harrys ett samarbete med Spotify Enterprise. Tillsammans ska företagen utveckla och testa fler interaktiva funktioner för att skapa en bättre musikupplevelse för kroggästen.

Det är inte långt borta att man som besökare själv kan styra musiken på Harrys krogar. I samarbete med Spotify Enterprise blir krogkedjan en viktig plattform för Spotifys utveckling av ny interaktiv funktionalitet. Samtidigt som Harrys musikutbud blir bättre anpassat och ständigt uppdaterat.

Vi vet hur viktig musiken är för atmosfären på våra krogar och tror på en ökad interaktivitet för en ännu bättre musikupplevelse. Därför är det spännande att vi går in i ett samarbete med Spotify som gör att vi kan anpassa musiken efter tillfället, besökarna och stämningen på krogen, säger Harrys marknadschef Gustav Löfving.

Krogkedjan Harrys finns på drygt 40 orter runt om i landet. Flera har öppet från lunch till sena nätter och beroende på tid på dygnet förändras såväl målgruppen som stämningen i lokalen. Men oavsett om det är lunch, middag eller nattklubb spelar musiken en central roll.

Det unika samarbetet med Spotify innebär att Harrys får tillgång ständigt uppdaterad musik och att man från centralt håll kan utveckla spellistor och schemalägga musiken på krogarna.

Redan under april rullar det nya soundet ut över landet.

Alla som kommer till oss ska känna att de är i gott sällskap och där spelar musiken en viktig roll. Snart kan vi skapa ett eget soundtrack till Harrys, en attraktivare och mer uppdaterad musikmiljö som är baserad på vad våra gäster gillar. Ända ner på lokal ortsnivå, säger Gustav Löfving.

Att koppla upp krogarna mot en WiFi-lösning var en förutsättning för satsningen, som ger en hög digital standard mot gästerna. Telia levererar sedan tidigare krogkedjans kommunikationslösningar och är en del i samarbetet med Spotify Enterprise.

Och framtiden är inte långt borta.

Tanken är att Harrys med bara ett knapptryck ska kunna dela spellistor med gästerna och även låta besökarna själva styra vilken musik som spelas, berättar Ola Sars, grundare av Spotify Enterprise.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login