Lokalt | Harrys lanserar eget öl – Handlarens Pilsner

Av den 12 juni, 2016

Krogkedjan Harrys egna öl är en hemkär historia brygd på en bakgård i Falkenberg. Handlarens Pilsner är namnet på en modern pilsner som Harrys tillsammans med mikrobryggeriet Backyard Brewery nu lanserar unikt för gästerna på Harrys restauranger. 

– Passionen för öl som finns i vår hemstad Falkenberg har såklart smittat av sig även till oss. Vi breddar hela tiden vårt sortiment och det känns jättebra att våra gäster nu kan beställa en öl framtagen speciellt för dem, säger Gustav Löfving, marknadschef på Harrys Pubar AB.

Namnet Handlarens Pilsner kommer såklart från historien om Harrys och köpmannen i Falkenberg där allting började. Det var på Västra gärdet i Falkenberg som livsmedelshandlaren Harry Nilsson drev sin livsmedelsbutik. Här gick en av Harrys grundare som barn och trollbands av det magiska skimmer som omgav butiken, alla de spännande varorna på hyllorna och inte minst handlaren själv.

Det är också i Falkenberg som Handlarens Pilsner har utvecklats och bryggs. Här finns Backyard Brewery – ett mikrobryggeri där bryggmästare Rhys Powel som en hyllning till öl utvecklar brygder med attityd. En plats där han och hans bryggteam får utlopp för sin kreativitet och experimentlusta. Detta har nu resulterat i Handlarens Pilsner som i början av juni börjar säljas exklusivt på Harrys 40-tal krogar runt om i Sverige. Gyllengul i färgen med en krämig skumkrona är Handlarens Pilsner en ljus och välbalanserad öl med maltig smak och inslag av örter och citrus. Ölet, som bara finns på fat och har en alkoholhalt på 4,7 procent, lyfter smakerna hos såväl husmanskost som en rejäl hamburgare.

Vi älskar vår historia och känner mycket för Falkenberg som har en så stolt tradition av att brygga öl. Vi tycker givetvis att vår vällagade mat ska kunna avnjutas med en öl som är speciellt utvecklad för oss och våra gäster och då känns det helt klockrent att kunna göra detta tillsammans Backyard Brewery från Falkenberg, säger Gustav Löfving.

Mat & Dryck | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login