Lokalt | Här finns Örebros bästa semlor

Av den 15 mars, 2016

Semlor är hetare än någonsin och för femte året i rad har svenska folket fått betygsätta sin stads semlor via Arlas sajt Stans bästa semla.

I år har över 32 000* röster har kommit in på sajten vilket skapar landets i särklass största semmeljury.

I hela svenska folkets semmeltest, Arlas digitala kampanj Stans bästa semla, deltar cirka 2900 konditorier fördelade över landet.

På sajten finns möjlighet att sätta betyg på favoritsemlorna och man kan dessutom tävla om semlor genom att skriva en vinnande motivering. Resultatet av omröstningen samlas i stadsindelade topplistor över de konditorier som har de bästa semlorna i respektive stad. Hittills har över 32 000 personer gått in på sajten och röstat på sin favorit.

Enligt omröstningen är det Bageri Bullvivan som har Örebros bästa semlor.

– Intresset för semlor har aldrig varit större vilket också märks på vår sajt Stans bästa semla. I år har engagemanget bland besökarna på sajten varit rekordstort. Sveriges största semmeljury kan inte ha fel! säger Gunilla Blomqvist, Concept Manger, Arla Foodservice.

Semlorna är hetare än någonsin och antalet varianter på de traditionella bakverken har fullständigt exploderat den senaste tiden. På arla.se finns en uppsjö varianter semlor man kan baka hemma. Här finns recept på alltifrån klassiska semlor till semmeltårta för den som väntar storbesök och självklart även den omtalade semmelwrappen. För den som vill variera sig ytterligare finns också recept på bland annat muffinssemlor och semmellängd med choklad.

* Resultatet är inhämtat kl. 08.00 måndag den 7 mars 2016. Stans bästa semla koras utifrån ett rankingsystem där antalet röster vägs samman med det betyg semlan fått, på en skala från 1 till 5

Mat & Dryck | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login