Lokalt | Här är vårens evenemang på Kävesta folkhögskola

Av den 15 januari, 2016

Kävesta folkhögskola arrangerar och deltar i ett tjugotal evenemang under våren. I vanlig ordning blir det en blandning av skolans profilämnen dans, konst och musik, samt offentliga föreläsningar och traditionsenligt öppet hus.

Redan nästa vecka startar programmet. På måndag (18/1) öppnar Konst- och formgivningslinjens utställning ”Hack i Häl” på Kumla Skoindustrimuseum. Utställningen består av verk i keramik och silver som gjorts efter studiebesök på den anrika skofabriken. Utställningen pågår till och med 15 februari.

Vårens första Mötesplats Kävesta (som ordnats regelbundet sedan 1998) infaller också nästa vecka, på onsdag (20/1). Historikern och författaren Yvonne Hirdman besöker då Kävesta för att tala om självbiografin ”Medan jag var ung”. Föreläsningen startar 19.00 i aulan, och det är som vanligt vid arrangemang på skolan fritt inträde och gratis fika.

Några utvalda evenemang under våren
Mötesplats Kävesta med författaren Maja Hagerman, 6 april
Kävestadagen – öppet hus på skolan, 23 april
Jazzkväll med saxofonisten Karl-Martin Almqvist, 11 maj, i samarbete med Hallsbergs Jazz och Bluesklubb.
Danslinjens slutproduktion, 27 & 28 maj
Samtliga evenemang finns på Kävesta folkhögskolas hemsida.

Folkhögskolorna arbetar för att stärka kulturlivet
Kävesta folkhögskola drivs av Region Örebro län och har en kulturprofil. Ett av folkhögskolornas fyra regeringsuppdrag är att bidra till att bredda intresset för och delaktigheten i kulturlivet.

På Kävesta folkhögskola kan man läsa in behörigheter för högre studier på allmän linje eller fördjupa sig inom något av ämnena dans, konst och musik. Kävesta folkhögskola driver även studiemotiverande folkhögskolekurs i samarbete med Arbetsförmedlingen.

Kultur | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login