Lokalt | Här är finalisterna som gör upp om en plats på O, Helga Natt-scenen 2015

Av den 12 oktober, 2015

I år fyller konceptet ”P4 Örebros Lokalartist” tio år. Vem som blir Årets Lokalartist – och får uppträda på Sveriges största julkonsert O, Helga Natt – kan snart allmänheten avgöra.

De fyra finalister som tävlar om att få stå på scenen vid Stortorget söndagen den 6 december är Ellen Hagerius, Linus Andersson, Emma Fredriksson Rapp och Oliver Larsson Jadeborn.

I lördags hölls audition för de tolv personer som blivit uttagna i första urvalsprocessen. Av dessa utsåg juryn till slut fyra sångare, som går vidare till nästa steg i tävlingen. Det innebär att de kommer att spelas in professionellt i studio och presenteras för P4 Örebros lyssnare måndagen den 26 oktober. Låtarna kan sedan höras under hela den veckan i P4 Örebro. Den spännande omröstningen av Årets Lokalartist startar måndagen den 2 november och allmänheten har möjlighet att rösta veckan ut.

De här fyra finalisterna kan man rösta på:

Ellen Hagerius är en 15-årig sångtalang från Örebro som länge drömt om att kunna leva på musiken. Förra året upptäcktes hon av Anders Bagge, jurymedlem i tv-programmet Idol. I somras spelade hon in ”Bit för bit” i projektet ”Soundtrack Örebro” och framförde låten live under jubileumsveckan för Örebro 750 år. Ellen har under hösten uppträtt på flera event och även spelat in låtar i studio.

Emma Fredriksson Rapp, från Hallsberg, är 20 år och har hunnit medverka i flera olika evenemang sedan scendebuten som åttaåring. Gick bland annat raka vägen till slutaudition i tv-programmet Idol och har uppträtt för både kungen och för prins Carl-Philip. Emma skriver egna låtar och har inlett samarbete med ett gäng duktiga låtskrivare och producenter i Örebro. Inom en snar framtid kommer några av låtarna att släppas för allmänheten.

Linus Andersson är 22 år och kommer från Kopparberg. Han har under hela sitt liv älskat att sjunga och sången har blivit en stor del av hans vardag – inte minst under långa dagar i grävmaskinen, hans arbetsplats… Linus känner att det är dags att se hur långt han kan nå med musiken. Att bli Årets Lokalartist på O, Helga Natt skulle ge ett bra avstamp för en framtida musikkarriär.

Oliver Larsson Jadeborn, 15 år, bor i Kumla och Askersund. 2011 inledde han ett samarbete med det framgångsrika produktionsbolaget Play Productions, vilket resulterat i ett antal nya låtar som Oliver framfört vid flera uppträdanden. Bland annat under Örebro 750 år där han sjöng inför 25 000 personer. I skrivande stund finns intresse för Olivers sångtalang hos olika skivbolag i både Sverige och USA.

Juryn bestod av Arne Holmberg, Niclas Molinder, Maria Dubbelman och Richard Kennett.

Vinnaren av P4 Örebros Lokalartist på O, Helga Natt 2015 presenteras måndagen den 9 november klockan 08.10 i P4 Örebro.

 Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login