Lokalt | Hanna Turi – Live at East West ikväll

Av den 13 maj, 2015

Hanna Turi är ute på releaseturné med sin nya skiva ”Tracks in the Water”! Den 13 maj kommer hon till East West och med sig på scen denna kväll har hon Hanna Enlöf från Good Harvest (gitarr & sång).

Hanna Turi från Dalarna har fascinerats av musik sedan hon var liten. Med fingret på kassetbandspelarens REC-knapp började hon själv att spela in sång, för att senare som 14-åring bli tillfrågad om möte på ett av majorbolagen – vilket hon tackade nej till.

Debutalbumet “Some Old Tapes” kom 2011 och följdes av spelningar på festivaler som Way Out West och Peace & Love. Hennes säregna röst har tagits emot väl hos bland annat amerikansk publik och lett till flera spelningar på bl. a. amerikanska musikfestivalen och musikkonferensen South by Soutwest (SxSW) i Austin, Texas.

Nu är hon tillbaka med ett nytt album; den 8 april släpps “Tracks in the Water”.
www.hannaturi.com

Linn Berlin och David de Fataki är goda vänner sedan flera år tillbaka. Men det är på senare tid deras vägar på nytt förts samman av musiken. De delar ett brinnande intresse för hur musik kan uttryckas i så många olika former och föra människor samman. De är inte inriktade på någon specifik genre utan letar efter, samt skriver, musik som berör och förmedlar känslor.

Linn Berlin är en singersongwriter och pianist med musiken som sin främsta uttrycksform. Hon har i många år skrivit egen musik med influenser från ett flertal genrer och stilar. Idag undervisar hon i musik på en högstadieskola i Örebro, där hon arbetar tillsammans med David.

David de Fataki är en multiinstrumentalist som mestadels har arbetat med stora afrikanska och franska gospelartister som Lifoko du Ciel, Jephté de Jésus, Christian Kalambaie, Pathy Okito, mfl. De flesta känner honom som soul/gospelgitarrist och producent.

Duon kommer bjuda på en blandad kompott av genrer, egenskrivna låtar och covers med fokus på innerlighet och känsla. Två bästa vänner med en önskan om att genom sin musik kunna sprida lite värme.

Support act: Linn Berlin & David de Fataki!

Plats: East West – Sushi, Grill, Lounge
Datum: Onsdag 13 maj
På scen: Kl. 22.00
Entré: 100 kr (plus ev. serv.avg.)

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login