Lokalt | Gunderloch Rothenberg Riesling Grosses Gewächs 2014 lanseras på systembolaget

Av den 30 november, 2015

Johannes Hasselbachs triumftåg fortsätter, Gunderloch Rothenberg Riesling Grosses Gewächs 2013 valdes förra året till årets bästa torra tyska rieslingvin i Berlin Riesling Cup.

Nu lanseras den nya årgången 2014 från samma vingård som har fått lysande omdömen från den internationella vinexpertisen. Fredag 4 december lanseras 180 flaskor Gunderloch Rothenberg Riesling Grosses Gewächs 2014 på Systembolagets specialbutiker och vinet kan även beställas från Systembolagets varudepå i Örebro.

Vår filosofi är att vinets kvalitet skapas ute i vingårdarna. Vi lägger 90 procent av vår arbetstid ute i fält för att få fram druvor av perfekt kvalitet. När druvorna väl har skördats och befinner sig i källaren är det inte mycket mer vi kan göra utan vi försöker så varsamt som möjligt bevara druvornas frukt och karaktären från vingården, säger Johannes Hasselbach, vinmakare på Weingut Gunderloch.

Skörden 2014 var kort och intensiv och vi är mycket nöjda med resultatet och kvaliteten på Rothenberg Riesling Grosses Gewächs, avslutar Johannes Hasselbach.

­­Gunderloch Rothenberg Riesling Grosses Gewächs 2014
Art nr: 90302
Pris: 399 kr
Volym: 180 flaskor
Sortiment: Tillfälligt sortiment exklusivt märke
Distribution: III
Säljstart: 4 december 2015

Mat & Dryck | Vin lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login