Lokalt | Godkänd turnépremiär för Margit Bergman

Av den 10 juli, 2016

På lördagskvällen klev poplegenden Marit Bergman upp på Stadsträdgårdens scen för att inleda sin nya turné.

Marit Bergman är i och med sin nya singel ”Dra åt helvete” tillbaka i poppens hetluft, samt är den första singeln till kommande albumet ”Molnfabriken” som släpps under våren 2017.

Ett drygt hundratal personer hade infunnit sig för att avnjuta Marits turnépremiär, kanske en lite klen uppslutning kan jag tycka men det finns ju mycket annat som lockar i stan.

Man känner direkt att det är mestadels fans som sökt sig till stadsträdgården då de uppenbarligen kan texterna och sjunger med för glatta livet, det förekommer även låtönskningar av både gamla som nya låtar.

Jag slås av Marits texter och hur mycket budskap och känslor hon vill förmedla med sin musik, man kan stundtals känna sig riktigt känslosam och jag ser liknande reaktioner om en olika kraftfull hos de övriga i publiken.

Lagom till sista låten så släpper vädergudarna loss och regnet fullkomligt vräker ner, publiken söker skydd under tak och ett av äppleträden i trädgården. Man ropar ändå in Marit med band för extranummer, jag tycker verkligen gesten är fin när Marit med band avslutar sista låten i regnet framför scenen tillsammans med publiken.

Det känns att det är turnépremiär och allt sitter inte till hundra procent, men jag ger Marit godkänt och tycker att hon förtjänat en större publik.

Marit Bergman i Stadsträdgården får hela…
svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-tomsvamp-tom

Bilder från spelningen…

karl-johan-sandberg-thuKarl-Johan Sandberg, Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login