Lokalt | Glenn Miller Orchestra tillbaka till Örebro

Av den 13 november, 2015

Ryktet om nedläggning av den skandinaviska Millerorkestern är i högsta grad missvisande meddelar orkesterns manager Sven Olof Slottenäs och fortsätter:

“Sanningen är att sedan kontraktet med huvudmannen Glenn Miller Productions Inc. i U.S.A. gått ut den 30 juni i år spelar vi vidare på dispens året ut. Vi har nu också lyckats förhandla fram förmånligare licensvillkor, vilket möjliggör en fortsättning av verksamheten. Därför fyller vi kontinuerligt på turnéplanen igen och kan också glädja alla i Örebro med omnejd med att orkestern återkommer till Örebro Konserthus för en konsert söndagen 20 mars. Biljetterna är dessutom redan släppta.”

Glenn Miller Orchestra är en av världens allra främsta orkestrar med swingmusik på programmet.

Orkestern leds av trombonisten och kapellmästaren Jan Slottenäs, som anses vara en svensk kopia av sin store föregångare Glenn Miller. Orkestern har framträtt på flera av de stora scenerna i Tyskland, Frankrike och U.S.A. samt rest runt i Estland och alla de skandinaviska länderna. De spelar enbart efter originalnoter, dvs de arrangemang som Glenn Miller lämnade efter sig då han så olyckligt försvann över Engelska kanalen under kriget. Detta notbibliotek omfattar mer än 1.500 låtar!

Orkesterledaren Jan Slottenäs förärades 2015 års Harry Arnold Stipendium för sina insatser inom svensk storbandsmusik. Han sätter en stor ära i att spela Millers musik så exakt som möjligt för att publiken ska känna igen sig i samtliga melodier. Ni kan alltså räkna med en söndagseftermiddag med mycket nostalgi och skön musik!

Allt är således upplagt för ännu en nostalgiafton med skön Millermusik av högsta klass med Glenn Miller Orchestra, platsen är Konserthuset söndag 20 mars 2016!

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login