Lokalt | Gladys del Pilar med fler tar ton på ”Allsången vid Slottet”

Av den 26 juni, 2015

Nu står det klart att Lotta Engberg får sällskap av både Gladys del Pilar, Jessica Andersson, Magnus Sjögren, Helena Salo, Magnus Carlsson och Oliver Jadeborn vid ”Allsång vid Slottet” torsdagen den 13 augusti under Jubileumsveckan.

Det är sedan tidigare känt att ”Allsång vid Slottet” leds av den erfarna allsångsledaren och Laxå-tjejen Lotta Engberg. På scenen gästas Lotta av såväl örebroare som artister från övriga Sverige. Örebroaren Gladys del Pilar är en av de som kommer hem till Örebro för att fira stadens födelsedag. Gladys har dessutom ett eget jubileum detta år när hon firar 25 år som artist. Dans- och popsångaren Magnus Carlsson är visserligen inte från Örebro men tack vare örebroaren Tommy Krånghs teckengestaltade version av Magnus låt ”Möt mig i Gamla sta’n”, Melodifestivalen 2015, fick han en inbjudan att delta vid allsången.

Kvällens yngsta gäst, Oliver Jadeborn är en ung talangfull stjärna från Örebro vi garanterat kommer få se mer av. 2014 blev han upptäckt av produktionsbolaget Play Productions och låtarna Oliver sjunger är skrivna av låtskrivarna Johan Fransson, Tim Larsson och Tobias Lundgren som tidigare har skrivit låtar till världsartister som Celine Dion, Susan Boyle och Rascal Flats mm.

– Det kommer bli en rolig och mysig sensommar kväll när örebroarna tar gemensam ton tillsammans vid slottet. Jag är övertygad om att kvällen kommer bli något ut över det vanliga, en kväll vi sent kommer glömma, säger Sandra Almqvist projektledare Örebro 750 år.

Husbandet för hela Jubileumsveckan, och bandet som kompar alla artister är den lokala gruppen, Mowgli med Dagge Hagelin som kapellmästare. Mowgli kommer även spela med flera andra artister under Jubileumsveckan.

Örebros egen allsångsledare, Magnus Sjögren tar också ton: Lotta och Magnus har en speciell överraskning de planerar bjuda publiken på!

Projektteamet för veckan kan inte avslöja alla låtar som kommer sjungas denna kväll, men enligt rykten kommer låten ”Tramp, Tramp till vår svamp” som gjordes till 700-års jubileet att väckas till liv.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login