Lokalt | Gardells succéshow MITT ENDA LIV till Örebro

Av den 4 november, 2015

Efter höstens bejublade uppträdanden på Hela Sverige skramlar och Tillsammans mot Cancer, är det nu dags för Jonas Gardells efterlängtade turnépremiär med publik och kritikersuccé MITT ENDA LIV. Drygt två år efter uruppförandet på Maximteatern i Stockholm tar denna påkostade, Las Vegas-doftande jätteshow nu farväl med en femte och sista säsong.

Tillsammans med en 25 personer stark ensemble åker Jonas Gardell land och rike runt med sin sprakande föreställning, med premiär i Örnsköldsvik lördag 14 november. I samband med finalveckan en månad senare flyttar showen in på Ericsson Globe i Stockholm och överskottet från kvällen går oavkortat till Läkarmissionen, Regnbågsfonden och Childhood Foundation.

I januari skänkte vi intäkterna från Cirkusshowerna och det blev 725 000 kronor till barn vars föräldrar dött i aids i Kenya och till HBTQ-kampen i Nigeria. Nu gör vi det igen men på Globen. Denna gång hoppas jag att vi ska få ihop över en miljon kronor! Genom Childhood ska vi dessutom stötta ett projekt för hivpositiva före detta prostituerade kvinnor i Nepal och ett projekt i Sydafrika som stöttar personer som utsatts för sexuella övergrepp. Så genom att köpa biljetter till Globen får man inte bara se en rolig och påkostad föreställning, man räddar faktiskt också liv, säger Jonas Gardell.

Överskottet från MITT ENDA LIV på Ericsson Globe torsdag 17 december doneras till Läkarmissionen, Regnbågsfonden och Childhood Foundation.

Jonas Gardells MITT ENDA LIV hade premiär hösten 2013 på Maximteatern i Stockholm. Den glittrande, påkostade showen med orkester, sångerskor, gospelkör, dansare och transor, är en hejdundrande hyllning till livet. Det sprudlande, sprakande, omtumlande, jublande, hemska och underbara livet.

Föreställningen tog huvudstaden med storm. En utsåld säsong blev två och fyra. Publiken skrattade tills de grät, sedan grät de tills de skrattade och till slut stod de upp i bänkarna, jublade, skrek och dansade.

Nu tar Jonas Gardell sin Las Vegas-doftande show på arenaturné ut i landet, för att fler ska få chans att uppleva magin den femte och sista säsongen.

MITT ENDA LIV är ju en glädjeexplosion, jag tror det är svårt att se den utan att bli lycklig! Man skrattar tills man gråter och sen gråter man tills man skrattar! Och sen är det Las Vegas extra allt!, säger Jonas Gardell och fortsätter: – Att spela MITT ENDA LIV är det roligaste jag gjort som artist, och det är fantastiskt att ge publiken ute i landet chansen att se den. Och det är i höst det gäller, sen är det slut!

MITT ENDA LIV med Jonas Gardell;
fredag 20 nov Örebro, Conventum Arena 19:30
lördag 21 nov Örebro, Conventum Arena 19:30

Nöje | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login