Lokalt | Gamingkanalen DualDGaming Extra ansluter sig till United Screens nätverk

Av den 6 oktober, 2015

I dagarna har gamingkanalen DualDGaming Extra, som drivs av Örebroaren Fredrik “figgehn” Idestål, anslutit sig till United Screens YouTube-nätverk.

Kanalen, som startade 2012, hade i början ett stort fokus på Minecraft, men har nu breddats till att bland annat innehålla regelrätta vloggar och test av godis och mat, utöver det spelrelaterade innehållet.

Under året har tittandet på DualDGaming Extra ökat med 84 procent.Det som följarna lockas av är en blandning av allvarsamt och mer lättsamt material, där bland annat Fredrik Idestål gjorde ett fallskärmshopp för att fira 50 000 prenumeranter.

– Det känns väldigt roligt och tryggt att gå till United Screens, som jag upplever har en stor professionalitet och transparens som nätverk. Efter två år hos ett annat nätverk kände jag att det var dags att byta nätverk, och United Screens visade en stor kunskap kring YouTube, online video och sociala medier. Som YouTube-kreatör kändes det som ett självklart val att byta till United Screens.

Fredrik Idestål bor i Örebro och arbetar med sin YouTube-kanal på heltid. Vid sidan av DualDGaming Extra så driver han även spelkanalerna FiggWhipp tillsammans med youtubernChrisWhippit och kanalen DualDGaming Extra 2, som är nischat på spelet ArmA 3.

– Att Fredrik har valt att börja jobba med oss känns otroligt roligt! Han har visat att han är en grundbult inom den svenska gamingscenen på YouTube och jobbar dedikerat med sitt innehåll på sin kanal. Vi hoppas att han ska trivas hos oss på United Screens och vi ser fram emot att hjälpa honom att ytterligare utveckla sin kanal och innehåll tillsammans med våra annonsörer och övriga kreatörer, säger Ludvig Wallrup, partner manager och digital rights specialist på United Screens.

DualDGaming Extra har i dagsläget över 54 000 prenumeranter, och mer än 17 miljoner visningar.

United Screens är Nordens största YouTube-nätverk, med över 180 miljoner visningar i månaden och med fler än 400 kreatörer kopplade till nätverket.

Film & Spel | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login