Lokalt | Fröken Elvis spelar på East West

Av den 10 november, 2015

Elvis Presley är den soloartist som sålt flest album genom tiderna. Lever han fortfarande? Högst tveksamt. Lever hans musik? Tveklöst. Nu har den fått en ny svensk kostym.

Fröken Elvis debutskiva ”Elvis på svenska” är den första i sitt slag. Aldrig tidigare har en fullängdsskiva med enbart Elvisalster på svenska spelats in av en och samma artist eller grupp. Åtta av Presleys låtar har fått byta ut den rockiga glitterkostymen mot ett svenskt akustiskt popsnitt. Den manlige casanovans smäktande stämma är ersatt av Camilla Fritzén, övriga musiker i bandet är Lisa Bodelius, Josefin Berge, Sanna Andersson och Maria Olsson. I april släppte de sin första gemensamma skiva med Elvis sånger i underbara nyskrivna översättningar och tolkningar.

De tre konsertföreställningarna Fröken Elvis gjorde på Stockholms Stadsteater i april och maj 2015 sålde slut på 20 minuter och skapade kaos i datasystemet på teatern. Kort efter skivsläppet kom deras låt Leverera att hamna på P4-listan. Bandet fick ett ökat antal besökare på sin hemsida och deras namn spreds även till radiostationer runtom i Norden. När Norrköpings Tidningar filmade en minikonsert i Norrköping och lade ut klippet på tidningens hemsida slogs nytt rekord för Fröken Elvis. På fyra dagar visades klippet av olika användare hela 121 000 gånger!

I sommar har de spelat på olika håll i Sverige plus att dom även gjort spelningar i England och nu är det då äntligen dags för en konsert i Örebro!

Bandet beskriver det bäst själva:
”Elvis är den soloartist som sålt flest plattor genom tiderna. Jag fattar inte riktigt hans storhet”, sa jag till Sanna.
”Oj, tycker du så? Då undrar jag om du verkligen har hört hans låtar”, svarade Sanna – som älskat Elvis sedan hon var 8 år gammal!

Så jag samlade mina bästa vänner, Lisa, Jossa, Maria och Sanna och spelade. Spelade och arrangerade och översatte. Tillsammans med min vän och producent Nils-Petter Ankarblom hade vi snart ett helt album. Ett album som även blev en föreställning.

Fröken Elvis går på scen klockan 22:00 den 14/11 på East West.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login