Lokalt | Frej Larsson & Co värmde när PiP stängde festen

Av den 19 juni, 2016

Frej Larsson känd från Slagsmålsklubben, Maskinen, Far & Son o.s.v. fick äran att avsluta den första upplagan av Putte i Parken i Örebro.

Frej Larsson är för mig en ny upplevelse, men å andra sidan har alltid gillat just hip-hop, rap, tunga beats, musik, budskap som rycker tag och ruskar om. Men om det ska göra det fullt ut så uppskattar jag att förstå vad Frej i fråga rappar om, och inte minst förstår vad det handlar om när han ska berätta en kort livshistoria mellan var och varannan låt.

Scenuppsättningen bestod av en dj, ett jätteansikte, två glassbilar och självklart Frej som hade med sig ett koppel av medrappare som kom och gick beroende på vilken låt som framfördes.

Musiken i sig ska sägas var riktigt bra och ljudet gjorde den helt klart rättvisa, och Frejs låtval varierade ordentligt i tempo och tryck.

Effekterna gick inte heller av för hackor, det var konfetti, rök och eld rakt igenom som lyfte det hela ordentligt, det är befriande att se vad sånt kan göra för helheten.

Publiken var med på noterna från start till det obligatoriska extranumret som hör till en artist på Frejs nivå, och visst blev det den officiella svenska EM-låten ”Mitt Team” som fick avslut. Den låten är lika intressant som Erik Hamréns taktik i det EM som just nu pågår, men ett extranummer är alltid ett extranummer, tyvärr lyfte den inte fullt ut.

Nu var det inte bara jag som inte helt var med på vad Frej rappade om eller sa, jag frågade runt lite i publiken på vägen ut vad det handlade om jag möttes av minst lika frågande miner som jag kände.

Sammantaget så var det en helgjuten show där det hände saker mer eller mindre hela tiden, det var variation och ett framförande där hela scenen och bitar bredvid scenen som användes. Medartister som lyfte Frej och tvärtom, effekter på hög nivå som gjorde det hela spektakulärt.

Trots språkbrist får Frej Larsson hela…
svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-tom

Fler bilder från Frej & Co framträdande

frej larsson 01 frej larsson 02 frej larsson 03 frej larsson 04 frej larsson 05 frej larsson 06 frej larsson 07 frej larsson 08

anders-olofssonAnders Olofsson, Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login