Lokalt | Fräschare leende inför sommaren

Av den 9 april, 2016

Vill du också ha vitare tänder och ett fräschare leende inför sommaren? Skaffa det genom ett säkert och tryggt alternativ utan blekmedel. iWhite Instant är ett hemmakit för vitare tänder som även avlägsnar fläckar. I produktserien som säljs på apoteken i Örebro finns också tandkräm och munskölj.

“Det finns många tillfällen till vita leenden i vår och sommar – studentfester, midsommarfirande och sommarbröllop. iWhite Instant kit är bevisat säkert för tänderna, innehåller inte väteperoxid och ger snabb effekt”, säger Sanna Hedman, Marketing Manager på Actavis.

Här har vi sammanställt fem tips som hjälper dig att både få och behålla ett vitare leende under hela sommaren.

1. God tandhälsa och munhygien
God munhygien är grunden för ett fräscht leende och friska och starka tänder. Borsta tänderna morgon och kväll med iWhite Instant fluortandkräm och gör rent mellan tänderna med hjälp av tandtråd eller en mellanrumsborste. Använd iWhite Instant munskölj med en 3-i-1-effekt dagligen som ett komplement för vitare tänder.

2. Vitare tänder på fem dagar
iWhite Instant är ett kit för hemmabruk som är lätt att använda. Produkten består av tio stycken tunna och böjbara skenor som är bekväma att ha i munnen. Med iWhite Instant behövs ingen långsiktig planering. Den har en snabb effekt och kräver endast tjugo minuters användning per dag i fem dagar.

3. Mat, dryck och vanor kan ge fläckar
Det finns olika skäl till varför tänder blir fläckiga och missfärgade. Vanligtvis är det tandytan som drabbas. Tobak, kaffe, curry, blåbär, te och rödvin är exempel på sådant som kan missfärga tänderna.

4. Undvik produkter med starka blekmedel
Tandblekningsprodukter med väteperoxid kan orsaka ilningar i tänderna samt ge upphov till irriterat tandkött. Även om symtomen oftast är övergående finns det mildare alternativ, som iWhite Instant.

5. Nyansen på tänderna varierar
Tändernas färg varierar från person till person. Vissa har vitare tänder och andra har en mer gul eller grå nyans. Det är också vanligt att tänderna blir mörkare med åldern. Men oavsett utgångsläge så kan de flesta få vitare tänder.

Snabbt vitare tänder med iWhite Instant hemmakit

iWhite Instant är ett kit för hemmabruk med förfyllda skenor utan väteperoxid. Den är skonsam mot tänder och tandkött och vetenskapligt bevisad både effektiv och säker att använda. De vita kalciumkristallerna fäster sig fysiskt på tandytan, vilket ger en optiskt vitare effekt. Produkten innehåller även PAP, vilket är en kraftfull fläckborttagande ingrediens som bryter ner missfärgningar på tänderna utan att påverka själva tandytan. iWhite Instant kit kan ge upp till 8 nyanser vitare tänder genom endast tjugo minuters användning om dagen i fem dagar (genomsnitt 4,8 nyanser*).

iWhite Instant tandkräm
iWhite Instant är en tandkräm för vitare tänder som kan användas dagligen. Effekten är studerad i kliniska studier. Tänderna blir vitare samtidigt som nya missfärgningar förebyggs. Formuleringen bygger på tre aktiva ingredienser:

PAP bryter ner missfärgningar på tänderna utan att påverka själva tandytan.
Mikrokristaller tar bort ytliga missfärgningar utan att skada tändernas emalj.
Polyfosfat skyddar mot nya missfärgningar då den förhindrar plackuppbyggnad.[1]
iWhite Instant innehåller maximalt med fluor för en kosmetisk tandkräm (1450 ppm F) och har ett slipvärde (RDA) på 80-100 vilketgör den snäll mot tändernas emalj.

iWhite Instant munskölj
iWhite Instant munskölj är för daglig användning och har också den en 3-i-1-effekt:

Blue covarine binder till tandytan och skapar en optisk illusion som omedelbart ger ett synligt vitare utseende.
Hexametafosfat avlägsnar plack (bakteriebeläggningar).[2] Den hjälper också till att förhindra ny plackbildning, något som resulterar i ett vitare leende.

PAP bidrar till vitare tänder. PAP hämmar också tillväxten av bakterier i munnen och därmed även utvecklingen av ny plackbildning.

iWhite Instant munskölj innehåller även fluor (230 ppm F=0,05% NaF). iWhite Instant munskölj är skonsamt att använda både för tänder och tandkött.

iWhite Instant marknadsförs och säljs av Actavis i de nordiska länderna. Produkterna har utvecklats av Sylphar, ett företag verksamt inom medicinska tillbehör och konsumentprodukter i Belgien. iWhite Instant är klassade som kosmetiska produkter och registrerade hos belgiska myndigheter.

* VITA-skalan. Tänder är olika och resultaten kan variera från person till person.

iWhite Instant är ett hemmakit för vitare tänder som man hittar på Apoteken i Örebro.

Mode & Skönhet | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login