Lokalt | Frank Sinatra svepte in över Villa Strömpis i form av Oskar Bly

Av den 12 augusti, 2015

Frank Sinatra är fortfarande en stor stjärna på musikhimlen med många odödliga klassiker, och minst sagt lika många Sinatraimitatörer som hits finns det på musikscenen. Därför är det en befrielse att bevittna när Oskar Bly tillsammans med Whispering Band framför egna tolkningar av Franks låtar på Villa Strömpis sommarscen.

Frank Sinatra placeras tillsammans med Elvis Presley, Bob Dylan och The Beatles som en av de viktigaste influenserna inom populärmusiken, Sinatra som med sin egen stil och sätt att sjunga var en tjejmagnet av rang vilket visade att det fanns en ny publikgrupp på den tiden.

Att tolka en så betydande, stor musiker med den karisman och rösten är inte helt lätt, det krävs minst sagt en likadan mångfacetterad musikersjäl för att ta sig an den uppgiften.

Då är det tur att det finns en liknande själ i Örebro, för Oskar Bly som axlade Frank Sinatra har visat genom många olika uppdrag visat att han kan både variera och framföra varierande alster på ett fantastiskt sätt.

Oskar har även fått ett erkännande från Svenska folket genom sitt deltagande i den folkkära Diggiloo-turnén som han deltar i (Diggiloo-turnén tar slut den 15 augusti i Stockholm på Ulrikdals Slott), där han förtrollad publiken med sin röst.

Under showens gång (2 gånger 60 minuter med ca 20 minuters paus) bjuder Oskar & Whispering på många goda örhängen som; Fly Me To The Moon, I Got You Under My Skin,  The Lady Is A Tramp, Strangers In The Night, New York New York, My Way o.s.v.

Även Whispering Band lyfts fram och spelar utan Oskar, det märks att det är professionella musiker som besitter en hög musikalisk nivå, det är en fröjd för örat att lyssna på Whispering.

Oskar Bly i kombination med Whispering Band är lysande, och det märks att de trivs med varandra.

Det här är ett framförande man inte får missa, Oskar Bly & Whispering Band kommer att uppträda tre söndagar framöver med start nu på söndag den 16e och efterföljande söndagar 23e och 30e augusti.

Det hela är en festlig, folklig och glamourös hyllning till tidernas största entertainer, för det facila priset av 190 kr får man utöver showen ta del i en diger All-You-Can-Eat amerikansk afternoon-brunch uppdukad i den vackra trädgården.

Showen ses på Villa Strömpis sommarscen och från 14.00 kan man i god tid och goda vänners lag avnjuta av buffén innan det är dags för Oskar Bly & Whispering Band kl. 16.00!

Oskar Bly & Whispering Band får hela…
svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-tom

på grund av att jag tycker att Oskars rent ut sagt otroliga röst inte riktigt kommer till sin rätt ikväll, den faller en aning platt och det saknas ett djup som han annars besitter. Hade det inte varit för den detaljen så hade den här tillställningen fått högsta betyg.

Se bilder från Oskar Bly & Whispering Band >>

anders-olofssonAnders Olofsson, Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login