Lokalt | Fontana lanserar nya grekiska ostar inför sommaren

Av den 16 maj, 2016

Fontana utökar nu sitt spännande grekiska ostsortiment med tre nya ostar. Nyheterna som Fontana lanserar är en unikt triangelformad ekfatslagrad fetaost som passar utmärkt att ha på ostbrickan eller som traditionen bjuder i sallad och matlagning. I konceptet Fontana Frixos Finest™ lanseras två traditionella och välkända grekiska hårdostar, Kefalograviera och Graviera, dessa lämpar sig också väl på ostbrickan och i matlagning. Alla ostarna är producerade i Grekland.

Med Fontana Feta Ekfatslagarad P.D.O. blir fetaostsortimentet bredare och tack vare både smak och form så skapas nya användningsområden som till exempel som bjudost på ostbrickan. Osten tillverkas av får- och getmjölk och lagras i ekfat. Fontana Ekfatslagrad Feta P.D.O. är lite syrlig med en balanserad sälta och har en fast konsistens. Producerad enligt traditionellt recept och lagringstiden är minst 60 dagar.

Fontana Frixos Finest Kefalograviera P.D.O. är en ursprungsskyddad ost från Arta i norra Grekland. Osten är smakrik, har en finpipig och tät textur och tillverkad av 100% fårmjölk. Osten produceras enligt ett traditionellt recept och lagringstiden är 6 månader. Denna ost passar utmärkt till ostbrickan, tillsammans med frukt och marmelad, eller riven över gratänger och i matlagning.

Fontana Frioxs Finest Graviera är en lagrad traditionell grekisk hårdost, osten lagras i 12 månader och tillverkas över hela Grekland. Graviera är en finpipig ost med tät textur och har en förhållandevis kraftig och lite nötig smak vilket tillsammans utgör en extraordinär arom. Osten tillverkas av 100% fårmjölk. Graviera är en mångsidig ost och den passar perfekt att avnjutas tillsammans med oliver, bröd, olja eller som smakförhöjare i matlagning.

– Nu väntar en härlig sommar och det känns väldigt kul att kunna erbjuda våra konsumenter riktigt goda och smakrika grekiska ostar. Samtliga ostar är grekiska klassiker och vi tror att de nya inslagen tilltalar den ostintresserade som smakat ostarna på sina resor i Grekland och för dem som söker nya smakupplevelser. Det är många som hört av sig till oss och frågat efter grekisk hårdost och det känns extra roligt att kunna uppfylla deras önskan, säger, Corina Papadopoulou, kommunikationschef på Fontana Food AB

Priser och tillgänglighet
Fontana Feta Ekfatslagrad 200 g, Fontana Frixos Finest Kefalograviera P.D.O. 200 g, Fontana Frixos Finest Graviera, säljs i förpackningar om 200 g. Fetaosten kommer att kosta cirka 29,90 kr/st. och 44,90 kr/st. för hårdostarna. Produkterna finns att köpa från och med vecka 20 på ICA, Coop och City Gross.

Tips! Vi vill även passa på att informera om att vi kommer bjuda på 10 % extra fetaost i vår Fontana Feta Original under juni månad. Gäller så långt lagret räcker. 

Mat & Dryck | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login