Lokalt | Flamingokvintetten på The Final Tour Concert till Örebro

Av den 14 oktober, 2015

Flamingokvintetten har turnerat på Sveriges vägar, dansbanor och sista sex åren i konserthallar. Nu 55 år senare är det dags att avrunda för Flamingokvintetten. Deras turné The Final Tour Concert besöker 23 städer under 2015.

Det är ju en lång konsertturné och man vill ju gärna möta sin publik en sista gång så länge man har hälsan i behåll, säger bandets basist och ”joker” Dennis Janebrink. När vi började med konserter 2009 var det tänkt att göra en enda, mest för skojs skull.

Man kommer under hösten att passera konsert nr 100 och har i princip haft slutsålt vid varje tillfälle.
Helt klart är ju att en ”era” är över när ridån nu faller en sista gång. Oerhört vemodigt både för deras fans och grabbarna själva, säger turnéproducenten Thomas Engström på Roaddust Management Group.
Konserten som är dryga två timmar lång innehåller det mesta av bandets hits genom åren men även tillbakablickar på roliga turnéminnen. Dessutom har man med sig en ”mini-utställning” av troféer, tidigare scenkläder och ”roll-ups” med skiv- och vykortdokumentationer.

Bandet har på denna turné valt att göra de lite mindre konserthallarna för att nå närmare sin publik.

Är det verkligen ”The Final Tour”?
Vägen måste ju ta slut någon gång, säger sångaren Hasse Carlsson.

Besök på dansbanor framöver?
Även denna era börjar ju se sitt slut i Sverige men visst åker vi gärna på detta ett tag till – om vi får ha hälsan i behåll. Det är ju det enda det handlar om. Vi får väl ha en ”The Final Tour” här också framöver, avslutar Dennis Janebrink med ett leende.

Flamingokvintetten kommer den 24 oktober till Hjalmar Bergman Teatern.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login