Lokalt | Feel Freeze fick skivkontrakt genom Live at Heart

Av den 26 augusti, 2016

Mötet mellan människor och musik är något Live at Heart eftersträvar. Den danska indieduon Feel Freeze kom till Örebro förra året med ambitionen att sprida sin musik, men hamnade på ett seminarium där de nätverkade fram ett skivkontrakt. I år är de tillbaka där allting började.

Det var i samband med ett seminarium om att slå igenom i England som Mathias Vinther och Raymonde Gaunoux använde det planerade minglet till nätverkande.

Vi valde ut några människor i rummet som såg coola ut och pratade med dem. En av dessa var Amanda från Icons Creating Evil Art. Hon kom och såg vår spelning och några veckor efter festivalen fick vi ett mail om att de hade lyssnat på oss och gillade det. Sedan hade vi ett möte i vår studio i Köpenhamn och resten är historia.

Raymonde berättar att de först knappt kom iväg till Live at Heart av ekonomiska skäl, men samtidigt hade en magkänsla om att något bra kunde ske.

Vi får alltid den känslan när vi överväger om vi ska göra något eller inte. Konklusionen blir alltid: Ska vi sprida vår musik så mycket det går? Ja. Kan något bra potentiellt ske? Ja. Bra, då drar vi. Vi beslöt oss för att nätverka när vi väl var på plats.

Feel Freeze kommer om ungefär ett år att ha ett nytt album klart via Icons Creating Evil Art, med tillhörande musikvideor och turnéer. Under årets upplaga av Live at Heart kommer några smakprov att spelas. I övrigt planerar duon att bara njuta av festivalen.

Vi ser fram emot att spela igen eftersom det var en riktigt bra upplevelse förra året. Vi kommer även att gå på olika seminarium och se så många band vi kan. Förra året var allting så nytt och fräscht och vi visste ingenting om varken festivalen eller staden. Nu känner vi oss mer hemma.

Vad har ni för råd till oetablerade band som vill komma vidare?
Kliv ut ur replokalen och låt er höras. Var inte rädda utan skaffa nya kontakter även om det är läskigt. Ta steget in i det okända. Det är en riktigt bra idé att gå på seminarium även om man inte vet vad man får ut av det. När vi gick på seminariet om att slå igenom i England förra året fick vi något helt annat med oss hem – ett skivkontrakt med ett svenskt skivbolag.

Det bästa rådet är att vara där, vara nyfiken och leta möjligheter. Och självklart göra sitt bästa under konserten. Vi skrev personliga mail till de delegater vi fann intressanta och bjöd in dem till spelningarna på Live at Heart. De flesta hade redan andra planer, men ibland är det sådana där smågrejer som gör skillnad.

Och med facit i hand kan Feel Freeze lugnt konstatera att de gjorde rätt. 

Feel Freeze gör i år tre konserter under festivalen: 

  • Fredag kl 19 på Clarion
  • Lördag kl 12:30 på Våghustorget och midnatt samma dag i Rosengrens skafferi.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login