Lokalt | Familjefest till förmån för Ronald McDonald Barnfond

Av den 24 november, 2015

Under helgen 28-29 november blir varje McDonald’s-besök lite godare. Då skänker alla drygt 200 restauranger 10 procent av all sin försäljning till Ronald McDonald Barnfond. Pengarna går till att bygga nya rum på landets Ronald McDonald Hus, så att fler barnfamiljer får bo i en hemlik miljö under behandlingstiden. Idag finns inte plats för alla familjer med svårt sjuka barn som behöver boende nära specialistsjukhusen.

I Sverige finns fem Ronald McDonald Hus där familjer med svårt sjuka barn och deras familjer kan bo i en hemlik miljö när barnet behöver specialistvård. Flera hus tvingas tacka nej till uppemot 200 familjer per hus och år på grund av platsbrist.

Vi hoppas att så många som möjligt vill vara med och bidra till att ge fler barnfamiljer ett hem hemifrån under en svår tid i livet. Insamlingen på McDonald’s-restaurangerna är viktig för att våra Ronald McDonald Hus ska kunna ge plats till fler. Husen är en trygg miljö för hela familjen, eftersom de kan bo tillsammans under långa behandlingsperioder, säger Katarina Hågfeldt-Collin, tf generalsekreterare Ronald McDonald Barnfond.

Fyra av husen får totalt 29 nya rum under en fyraårsperiod och de kommer ha samma varma hemlika känsla. Husen har både egna rum och gemensamma ytor och stora kök, vilket gör att vardagskänslan kan infinna sig. Miljön på Ronald McDonald Hus skiljer sig väsentligt från en hotellmiljö dit många familjer blir hänvisade på grund av platsbristen. Tryggheten är en helt annan i husen, dels på grund av närheten till sjukhuset och dels på grund av gemenskapen med andra familjer i en liknande situation.

Under första adventshelgen finns en extra god anledning att besöka någon av McDonald’s-restaurangerna i Sverige. Våra redan goda hamburgare blir ännu godare med tanke på att alla gemensamt bidrar till en god sak. Våra medarbetare gör ett fantastiskt jobb under insamlingshelgen för att skapa en rolig familjefest på restaurangerna, säger Raymond Mankowitz, styrelseordförande i Ronald McDonald Barnfond och kommunikationsdirektör McDonald’s Sverige.

McDonald’s har arrangerat en årlig insamling sedan fonden startade år 1990. Under helgen samlas det enskilt största och viktigaste bidraget in för året. Varje år försöker McDonald’s restauranger och medarbetare göra något extra för att fler gäster ska besöka restaurangerna. Det bjuds under helgen därför på en familjefest med flera aktiviteter för barn. Det går enkelt att bidra genom att köpa något från McDonald’s meny, lägga något i sparbössorna eller via Swish, tel 123 900 70 22.

Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login