Lokalt | Eric Saade sätter sting på Jubileumsveckan

Av den 10 april, 2015

Jubileumsveckan kommer kantas av aktiviteter, upplevelser och givetvis lite stjärnglans. Och glänser – det gör Eric Saade! När Örebro 750 år har träffat skolklasser för att prata om jubileet så har Saades namn kommit upp som en av de mest efterfrågade svenska artisterna. Därför är vi nu extra glada att kunna avslöja att han är klar för Jubileumsveckan.

Festivalfredagen den 14 augusti uppträder Eric Saade för hela Örebro. En konsert som är gratis för alla.

Vi valde att boka Eric Saade till Jubileumsveckan eftersom han har en så stor skara av fans här i Örebro. Dessutom passar hans musik väldigt bra in på fredagens tema som är ”Dansfest i stan”, säger Örebros 750år projektledare Sandra Almqvist. 

Eric Saades karriär började tidigt. 2003 anmälde hans mamma sin då trettonåriga son till en talangtävling i Helsingborg. Talangtävlingen var starten på ett nytt liv och redan efter två år hade han sitt första skivkontrakt. Sedan dess har Saade hunnit vara med i ett pojkband, byggt en egen solokarriär och dessutom representerat Sverige i Eurovision Song Contest 2011. Just nu är han aktuell med sin låt ” Sting” som han gick till final med i årets Melodifestival.

Festivalens tema för fredagen är ”Dansfest i Stan” där Örebro 750 år bjuder upp till dans under hela dagen och kvällen. Många duktiga artister och band utöver Saade väntas till stadens scener. Hela Örebro ska dansa!

Redan nu är det klart att kvällen den 14 augusti avslutas med en smygpremiär av Strömpis lördagsevent – ”Big Day Out” – en heldag i EDM musikens tecken där en rad namnkunniga DJ’s kommer finnas på plats. Som partner till Jubileumsveckan bjuder Strömpis örebroarna på en timmes försmak av eventet redan under fredagskvällen. Vi garanterar att detta blir en show utöver detvanliga!

EDM står för ”Electronic Dance Music”

Veckans dagar är indelade i teman enligt följande:
Måndag 10/8 – Motor och Fordon
Tisdag 11/8 – Idrott och Hälsa
Onsdag 12/8 – Kulturens Stad
Torsdag 13/8 – Lokalproducerat
Fredag 14/8 – Dansfest
Lördag 15/8 – Jubileumsfinal

För mer information om Jubileumsveckan besök www.orebro750.se

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login