Lokalt | Eric Gadds intima turné till East West

Av den 28 september, 2015

Sommarens turné med intima akustiska spelningar blev så lyckad att Eric Gadd fortsätter i höst. Konserterna i somras hyllades i media med omdömen som ”högklassig Gadd snuddar vid himlen” (Ystads Allehanda), “satte hela konserthuset i svängning” (Blekinge Läns Tidning) och “tajt och svängigt i kubik” (Norra Skåne).

På torsdag den 1 oktober fortsätter sommaren i Eric Gadds tappning i Helsingborg innan han fortsätter till bl.a. Alingsås, Halmstad, Göteborg, Stenungsund, Kosta, Örebro och Uppsala. I början av nästa år kommer dessutom Eric Gadd att släppa en ny EP och det kan komma smakprov från den redan under höstens spelningar. Biljetter till höstturnén finns ute nu.

Det blev väldigt lyckat i somras – både jag och publiken hade väldigt roligt. Jag utvecklas hela tiden och när jag spelar akustiskt hittar jag nya vägar med låtarna och i kommunikationen med min publik. Jag fick väldigt fin kontakt med publiken under spelningarna och kände att det skulle vara för tråkigt att bara sluta efter sommaren så jag bestämde mig för att fortsätta, berättar Eric Gadd.

Höstens spelningar kommer kunna bjuda på smakprov från Eric Gadds nya EP som släpps i början på 2016 och förutom de akustiska solospelningarna i Helsingborg, Alingsås, Stenungsund, Kosta, Örebro och Uppsala tar Eric Gadd i Halmstad och Göteborg hjälp av band och utlovar ”svettiga klubb-gig”. Den som tror att de akustiska solospelningarna innebär lugna trubadurkvällar tror dock helt fel.

Folk får för sig att akustiskt innebär nedstämt och försiktigt, men det är det verkligen inte. Det kan publiken i somras intyga. Det blir snarare en jäkla gaspedal för mig och det kommer bli ett jäkla drag, utlovar Eric Gadd.

Eric Gadd kommer till East West fredag 20 november för en akustisk konsert.

Pressröster om Eric Gadds sommarturné
”Högklassig Gadd snuddar vid himlen”
/Ystads Allehanda

”Eric Gadd satte hela konserthuset i svängning”
/Blekinge Läns Tidning

”allt är tajt och svängigt i kubik”
/Norra Skåne

”svänger tungt”
/Kristianstadsbladet

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login