Lokalt | Eric Gadd gör dubbel spelning på East West till helgen

Av den 20 november, 2015

Eric Gadd är ute på en lång soloturné. På intima akustiska spelningar bjuder Sveriges soulkung publiken på historier och minnen från några av sina största hits och spelar någon låt från senaste albumet “Fiende eller vän”.

Jag ser väldigt mycket fram emot att åka ut och spela. Jag utvecklar hela tiden mitt soloset och inkluderar mer och mer snack, historier och minnen kring hur låtarna kom till. Jag har ett slutmål att skapa berättelser kring låtarna och jag ser fram emot att ge publiken mer av det, berättar Eric Gadd.

Eric Gadd har tillhört Sveriges främsta soulartister i över 25 år. Han har utsetts till Årets artist på Grammis-galan tre gånger och haft stora hits med låtar som “Bara himlen ser på”, “Do you believe in me” och “Vi kommer aldrig förlora”. De senaste åren har Eric Gadd utvecklat sitt livespelande och skapat en minimalistisk sättning med enbart en gitarr på scen.

Jag började med det för 5-6 år sedan. Jag är van vid att ha stora band bakom mig, men när jag testade att göra avskalade spelningar var det som om något nytt hittade fram ur låtarna. Jag har sedan dess börjat göra det mer och mer, säger Eric Gadd.

På fredag och lördag spelar Eric på East West och fredagen är redan slutsåld sedan länge dock finns det biljetter kvar till den extrainsatta spelningen på lördag.

Eric Gadd intar East Wests scen klockan 22:00 både på fredagen och lördagen.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login