Lokalt | Energisk Bluesrock levererad av Graveyard

Av den 16 mars, 2016

Graveyard från Göteborg är nyss hemkomna från en USA turné och de släppte skivan ”Innocence & Decadence” förra hösten som är en genomarbetat, kritikerrosad rockskiva men som saknar några större hits. Bandet gjorde en mycket uppskattad konsert på Metallsvenskan 2011 och jag blev imponerad av deras kraftfulla rocksound.

Hela bandet har en stark karismatisk utstrålning, stor musikalisk talang och stort självförtroende efter många års turnerande som gör dem till ett av Sveriges mest intressanta band i mina ögon. Graveyard har ändrat i sin konstellation och de har fått tillskott av Truls Mörck från det sköna bandet Den Stora Vilan.

En stor förväntansfull publik hade tagit sig till Ritz i lördags för att se bandet som är kända för att leverera live och när de drar igång utstrålar de rock med en stor tyngd i soundet. Graveyards kraftfulla Bluesrock som har en äkta nerv framförs med bravur av bandet och de får ett starkt gensvar av publiken oavsett vilken låt bandet spelar.

Ljudbilden är nästan perfekt och de har den karisma, självförtroende som större band har, plus en väldigt stor scennärvaro som bildar en skön helhetsupplevelse. Låtmaterialet håller en jämn kvalité men klockrena ”Hisingen Blues” är fortfarande min favorit och det bästa jag har hört på flera år från på den svenska rockscenen.

Bandet slösar ingen tid på mellansnack utan öser på oförtröttligt med sina tidlösa rockmusik som väl tillfredställer alla i publikens behov. Starka låten ”The Siren” sätter punkt för en riktigt angenäm konsertupplevelse som befäster Graveyard som ett av de främsta banden i Sverige och som har en positiv stark utveckling.

Bilder från spelningen.

Graveyard får hela…

svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-tom

johan-bergdahlJohan Bergdahl, Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login