Lokalt | En vanlig dag på jobbet för Lars Winnerbäck

Av den 20 oktober, 2013

Med nya albumet Hosianna i bagaget är Lars Winnerbäck ute på en höstturné i Sverige och publiktillströmning har varit succéartad, även kritikerna är mer än nöjda. Själv har jag bara lyssnat sporadiskt på Lars Winnerbäck så jag har verkligen sett fram emot att se honom live och mina förväntningar inför kvällens konsert var höga.

En stor förväntansfull fanskara människor i vitt spridda åldrar samlades i Conventum på lördagskvällen för att se folkkäre Lars Winnerbäck spela. Han inleder kvällen akustiskt med balladen ”Vi åkte aldrig ut till havet” som påminner om någon av Ulf Lundells eller Thåströms mera deppiga alster. Första delen av konserten blir i längden tråkig med för lite variation i låtmaterialet som handlar om svårmodighet, olycklig kärlek och tungsinne.

Musiken känns poppig och ytlig utan att någonsin väcka några djupare känslor hos mig eller något större engagemang. Andra halvan av kvällen blir intressantare och publiken vaknar till liv när de sjunger allsång i vackra melodiösa balladen ”Huggen i sten”. Lars Winnerbäck är sparsam med mellansnack och uppträder försynt när han står mestadels parkerad bakom mikrofonstativet.

Ljud och ljus är väl ungefär vad man kan förvänta sig av en stor och etablerad artist. Kvällen avslutas med några av hans största hits som ”Kom Ihåg Mig” och publiken har fått vad de förväntar sig. Jag tycker att Lars Winnerbäck brister i originalitet och att det låter som att man hört det mesta förut. Konserten är en liten besvikelse och känns aldrig riktigt intressant utan blir mest tråkig.

Winnerbäck får hela…
svamp-helsvamp-helsvamp-helsvamp-tomsvamp-tom

johan-bergdahlJohan Bergdahl, Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login