Lokalt | En ultrabärbar bluetooth-högtalare med 24 timmar speltid

Av den 24 april, 2016

Nya Beoplay A1 är den minsta Bluetooth-högtalaren från B&O PLAY. Det är den prisbelönta formgivaren Cecilie Manz som står för designen och den är det perfekta valet för dig som alltid är på språng. Högtalaren passar som handen i handsken och har ett imponerande ljud för sin lilla storlek. 

B&O PLAY avslöjade i dag sin minsta och mest äventyrslystna medlem i sin familj av bärbara Bluetooth-högtalare: Beoplay A1. Högtalaren är skapad för ett aktivt liv och kombinerar en snygg design av den danska formgivaren Cecilia Manz med Bang & Olufsens signaturljud, en integrerad mikrofon och en batteritid på upp till 24 timmar.

”Vi lever på ett helt annat sätt med musiken i dag, och när det gäller val av högtalare är det många som värdesätter kvaliteter som elegans, enkelhet och flexibilitet. Högtalaren ska leverera kraftfullt och stort ljud till deras hem, vara lätt att använda och samtidigt fungera för ett aktivt liv”, berättar Henrik Taudorf Lorensen, Corporate Vice President för B&O PLAY.

”Med Beoplay A1 har vi suddat ut gränserna för vad en ultrabärbar högtalare kan erbjuda och gjort det möjligt att ta med sig ett kraftfullt ljud och en snygg design vart man än ska.”

Utformad för äventyr i vardagen

Beoplay A1 har ett snyggt kupolformat aluminiumchassi, som ger den ett lätt och elegant uttryck, samtidigt som det skyddar den avancerade tekniken inuti. Kupolen smälter perfekt ihop med den dubbelgjutna polymerbasen så att ytan blir slät och obruten.

Det finns inga knappar eller stift som sticker ut ur den ultrabärbara högtalaren, och Beoplay A1 är tillräckligt robust för att klara små stötar i vardagen. Den levereras med en läderrem som gör den lätt att ta med överallt, fästa på ryggsäcken eller hänga upp i hemmet.

”Vi ville skapa en ultrabärbar högtalare som man instinktivt vill ta med sig. Högtalaren har en storlek och form som gör den perfekt att ta med sig, och kombinationen av kall aluminium, mjuk polymer och varmt läder gör att man vill lyfta upp den.

Jag gillar att högtalarens rundade, cirkulära form mycket tydligt visar att ljudet är avsett att delas med andra”, berättar formgivaren Cecilie Manz.

Bang & Olufsens signaturljud

Beoplay A1 baseras på mer än 90 års erfarenhet av ljud och sätter en ny standard för bärbara Bluetooth-högtalare, när det gäller ljudspridning, ljudvolym och basåtergivning.

  • Med hjälp av en dedikerad DSP-algoritm med avancerad high slope-filtrering kan Beoplay A1 skapa en bred och rymlig ljudbild 360 grader. På så sätt får alla samma utmärkta ljudupplevelse, oavsett var de befinner sig i förhållande till högtalaren.
  • Trots den kompakta storleken på 133 x 48 mm och en vikt på endast 600 g talar vi om en fullt aktivt tvåvägshögtalare med en kägelformad bas- och mellanregisterenhet av aluminium, en silk dome-diskant på ¾” och avancerad DSP-filtrering med ett sprött, kraftigt och klart ljud.
  • Beoplay A1 är täckt av en ny kägelformad bas-/mellanregisterenhet av aluminium med ett kraftfullt neodynium-magnetsystem och kraftiga effektförstärkare, vilket gör att högtalaren kan leverera en bas ned till 40 Hz och spela musik i många timmar.

24 timmar bärbar musik

Beoplay A1 har ett uppladdningsbart 2200 mAh litiumjonbatteri med upp till 24 timmars speltid vid normal användning. Den långa speltiden beror på den innovativa strömstyrningen i förstärkaren. Tack vare Adaptive Power Management tillförs förstärkarna exakt den mängd ström de behöver, när de behöver den. Det betyder att strömförsörjningen ändras dynamiskt efter behov, vilket ger en ökad batteritid.

Inbyggd mikrofon för arbete och nöje

Beoplay A1 har en inbyggd mikrofon så att du kan ta emot telefonsamtal, och tack vare polymerbasens speciella, patenterade design sträcker sig mikrofonens talkänslighet 360 grader runt hela högtalaren. Personen i andra änden kan lätt känna igen folks röster oavsett var de befinner sig, förutsatt att det är i närheten av mikrofonen.

Enkel tillgång till din favoritmusik

Du behöver bara trycka på den runda connect-knappen på sidan av högtalaren så kopplas den till den senast använda enheten och spelar upp den senast spelade låten. Connect-knappen kommer framöver att uppdateras med ännu fler funktioner

Pris och tillgång
Beoplay A1 lanseras i färgerna Moss Green och Natural och det rekommenderade försäljningspriset är 2 499 SEK. Båda färgerna kommer att vara tillgängliga i Bang & Olufsens butiker, på www.beoplay.com/beoplaya1 och hos Mediamarkt i Mariberg som beställningsvara från den 21 april 2016.

Prylar | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login