Lokalt | ”En Klassisk Jul” – storslagen opera möter finsk tango

Av den 20 maj, 2016

Rickard Söderberg och Arja Saijonmaa på sverigeturné med ”En Klassisk Jul” – Storslagen opera möter finsk tango, söndag 18 december kommer Rickard och Arja till Örebro och Conventum kongress..

Rickard Söderberg och Arja Saijonmaa. Två musikaliska världar som omfamnar varandra i denna klassiska julkonsert. Här möts två artistgenerationer som tillsammans har ett halvt sekels erfarenhet av underhållningsbranschen.

Nu kommer äntligen deras första julturné!

Turnépremiär den 25 november 2016 i Vara Konserthus och konserthusturnén gästar 22 orter i hela landet med final den 21 december i Västerås, Konserthus.

Biljetterna till ”En Klassisk jul” släpps fredag den 20 maj via: www.julkonserten.se eller www.ticketmaster.se   www.juliusbiljettservice.se telefon: 0775 700 400

I en klassisk jul kommer det bjudas på både nyare tongångar såsom deras personliga tolkningar av de mest älskade julsångerna iklädda Rickard och Arjas kreativa tolkningar. Konserten är färgad av de två starka personligheterna, finsk tango möter storslagen opera. Deras sätt att lotsa åhörarna genom denna helaftonskonsert kommer erbjuda både tårar och skratt. Självklart kommer kvällen krönas med tenorernas tenor i julsångernas julsång: O Helga Natt.

Till sitt stöd på scen har de några av Sveriges mest rutinerade musiker. Orkestern leds av kapellmästare Björn Claeson.

Rickard Söderberg och Arja Saijonmaa är också artister med stort engagemang för sin omvärld, vilket kommer synas i deras framträdanden och de är kända för sin nära kontakt med publiken. Kanske kommer de också riva av en eldig tango tillsammans på scen.

”En Klassisk Jul” 2016 kommer söndag 18 december till Örebro och Conventum kongress.

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login