Lokalt | Eilen Jewell med band är tillbaka i Örebro för sjunde gången

Av den 13 oktober, 2015

Ännu en efterlängtad återkomst!  Eilen Jewell med band är tillbaka i Örebro för sjunde gången! I bandet återfinns som vanligt Jerry Miller hennes suveräne gitarrist, som i somras turnerade med Doug Seegers.

Det är ingen hemlighet att vi och en stor publik är upp över öronen förälskade i Eilen Jewell. Eilen är en av de första artisterna Rootsy Live hade på turné och allt sedan dess har Skandinavien varit en självklar plats för bandet att återvända till.

Den urtrogna publiken har hela tiden växt och Eilen har släppt fyra skivor sedan första turnén. Nu var det dock länge sedan bandet var här. Ett välkommet tillskott till den Jewellska familjen har gjort att bandet tagit en naturlig paus.

Mitt i Eilens och trummisen och makens Jasons vårdande av lilla Mavis, fick dock en ännu större publik smaka på en väsentlig del av Eilens musik och scenshow. Under föräldraledigheten lånade nämligen Doug Seegers Eilens fantastiska gitarrist Jerry Miller för den magiska Askunge-turnén sommaren 2014. Massa människor upptäckte via det Eilen och fick en ny favoritgitarrist. I oktober kommer Eilen Jewell och bandet tillbaka för en efterlängtad turné. Och ja! Jerry Miller är med som gitarrist.

I Örebro har Eilen med sig sin artistkollega och vän Miss Tess. Miss Tess är också en juvel bland alla de artister som på sitt eget sätt ger sig på att tolka vidareutveckla den amerikanska musikskatten.

Vi låter Clementine Cox på No Depression Magazine beskriva Miss Tess: Miss Tess also gets major points for originality. I don’t know of anyone else right now touring in the Americana scene that has such an eclectic, jazzy, old school and interesting vibe. There’s an authenticity present in Miss Tess’ music. It is not contrived, not too far a stretch for the skeptical imagination. She is real. And she is rare.”

Var: Scandic Grand Hotel Örebro
När: Fredag 16 okt, kl: 20.00
Support: Miss Tess (US)

Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login