Lokalt | Eco Rojo ett spanskt vardagsvin

Av den 5 juli, 2016

Eco Rojo är för mig inte något speciellt, man skulle kunna kalla det ett spanskt husets vin men jag brukar passa mig för det då jag haft några riktigt dåliga upplevelser av sådana.

Det är ett väldigt enkelt vin utan några direkta tanniner eller större smakkaraktär. Även om detta vin inte ger någon större utmaning för smaklökarna så är det inte dåligt men det bör enligt mig drickas till mat och då inte allt för smakrika rätter, men till en god fläskfilépasta med någon krämig men inte alltför fet sås tror jag det kan fungera riktigt bra.

Smakmässigt kan man känna smaken av mörka bär och toner av lakrits, dock saknar vinet helt fatkaraktär men har en lätt bitterhet i avslutningen.

Med en prislapp på 69 kronor så kan jag ändå tycka att det skulle kunna funka till pastan en tisdagskväll på balkongen.

Eco Rojo 2014
Pris: 69 kronor
Nummer: 2521

Eco Rojo 2014 får hela…
svamp-helsvamp-helsvamp-halvsvamp-tomsvamp-tom

karl-johan-sandberg-thuKarl-Johan Sandberg, Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login