Lokalt | East West Sushi får utmärkelse av WWF Världsnaturfonden

Av den 26 maj, 2015

För första gången tar en restaurang hem WWF:s utmärkelse Gröna fisken. East West Sushi har lyckats i sitt arbete med att öka andelen MSC, ASC och Krav-märkta fisk- och skaldjursprodukter med över 30%. Samtidigt har de aktivt fasat ut de arter som ligger på rött ljus i WWFs fiskguide.

Det här är tredje gången WWF delar ut utmärkelsen Gröna Fisken. Vi ser mycket positivt på att fler företag tar sin del av ansvaret för haven och arbetar för att leverera hållbara fisk- och skaldjursprodukter till medvetna konsumenter, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på Världsnaturfonden WWF.  

De nominerade företagen till utmärkelsen Gröna Fisken 2014 var East West Sushi, Banketten – Clarion Posthuset, vRå, Norda Bar & Grill, Restaurang B.A.R, COOP Sverige AB, Västkustfilé AB och Scandic Hotels. Fler hade antagit utmaningen men inte nått riktigt lika långt. 

MSC, ASC och Krav är spårbarhetscertifieringar som underlättar valet för alla och som genom sitt engagemang vill eftersträva en mer hållbar fiskkonsumtion och därmed bidra till mer balanserade ekosystem både i hav och i sötvatten – både fiskade och odlade arter, nationellt och internationellt.

Mat & Dryck | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login