Lokalt | Drottninggatan förvandlas till vattenbana under Jubileumsveckan

Av den 17 juli, 2015

I februari öppnade Gustavsvik upp dörrarna till sitt nya upplevelsekoncept ”Lost City”. Nu utmanar de ytterligare och tar klivet ut på Örebros gator där de kommer låta örebroarna uppleva något helt nytt, väldigt annorlunda och lite galet. En över 140 meter lång matta läggs under två dagar ut längst Drottninggatan, mattan sprutas med vatten och blir till en vattenbana där örebroarna ges möjlighet att glida fram på badringar eller liknande.

Liknande aktiviteter arrangeras i USA och Australien och har blivit ett viralt fenomen. Först i Norden med denna typ av aktivitet blir Gustavsvik där premiären för aktiviteten, som går under namnet ”Slide n Glide”, infaller under Jubileumsveckan.

”Som Skandinaviens största och mest kreativa upplevelsebad är det för oss självklart att vi blir pionjärer med aktiviteten ”Slide n Glide”, den första och största publika vattenbanan i Norden. Vår present och bidrag till Örebros födelsedagskalas, Jubileumsveckan, blir att överraska örebroarna genom att bjuda på vår verksamhet mitt i stadens centrum.”, säger Marcus Wirén, försäljning- och marknadschef Gustavsvik Resort

Vattenbanan ”Slide n Glide” kommer att finnas på plats 11-12 augusti och naturligtvis är det gratis för alla att testa denna snurrigt roliga aktivitet. Örebroarna uppmanas att ta med sig badkläder och egen badringar eller liknande plastfarkost för att delta.

”Återigen visar vi i Örebro hur modiga vi är när vi tar hit en aktivitet som aldrig arrangerats i Skandinavien tidigare. Vi har sett hur populära aktiviteter som denna är i USA där folk kan köa i timmar för att få åka och jag personligen ser fram emot att test-åka Slide n Gliden under Jubileumsveckan. Det är en upplevelse man inte får missa!”, säger Sandra Almqvist projektledare Örebro 750 år.

För mer information om Jubileumsveckan och övriga aktiviteter och konserter, besök www.orebro750.se

Nöje | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login