Lokalt | Doug Seegers kommer till Immanuelskyrkan

Av den 2 november, 2015

Efter platinabelönade debutalbumet och det nyligen guldbelönade duettalbumet med Jill Johnson, totalt sex veckor etta på albumlistan och över 200 spelningar i Sverige är det nu äntligen dags för Doug Seegers första julalbum; ”Let’s All Go Christmas Caroling Tonight”!

Tisdag 01a december kommer Doug Seegers till Immanuelskyrkan för en julshow!

På skivan tar Doug med oss på en resa till barndomens jular, via snötäckta gränder till den varma brasan! Stämningsfulla klassiker och gripande nyskrivet material – han sjunger klassikerna med äkta inlevelse precis som när han sjunger den bitterljuva uppgörelsen med sin frånvarande pappa i ”Daddy´s Still Around” och i sitt eget lyckopiller “Let Me Ride With You Stacy”. 

I just ”Let Me Ride With You Stacy” gör Doug en mycket varm och personlig vinkning till sin nära vän Stacy. Stacy är eldsjälen och klippan bakom ”The Little Pantry That Could” i det lite slitna området runt Charlotte Avenue i West Nashville. Sången handlar om att Doug vill följa med Stacy på hennes ”Karl-Bertil Jonsson”-liknande uppdrag att åka runt och ge julklappar till Nashvilles utsatta och hemlösa. Doug vill vara med och dela lyckan av att ge och sprida glädje till människor med annars ganska lite att glädja sig åt.

Doug tänker nog inte på att med albumet ”Let´s All Go Christmas Caroling Tonight” gör han samma sak, fast på ett annat sätt. Han förmedlar ren kärlek och vi är många som kommer att le och känna julvärmen när vi lyssnar.

”Let’s All Go Christmas Caroling” släpptes fredagen den 30 oktober, och redan den 17 november är Doug tillbaka för en månadslång turné, producerad av Rootsy.

Julkonserterna kommer vara i kyrkor och konserthus. Doug spelar musik från sin nya julskiva blandat med några av hitsen. Med på de flesta konserterna kommer det att finnas en lokal barnkör, som efter Dougs önskemål sjunger ett par låtar med honom och bandet. Samtliga datum hittar du i länken nedan.

Lyssna på albumet här >>

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login