Lokalt | Dolores Haze – support till Refused kommer till Örebro

Av den 25 mars, 2016

För några månader sedan kunde vi meddela att Refused gör ett antal nedslag på svensk mark i vår. Nu blir det mervärde för den med biljett: megahypen och P3 Guld-vinnarna Dolores Haze följer med som support på fyra av datumen.

Dolores Haze har gått från 0 till 100 direkt och på mindre än ett år blivit ett av landets mest omtalade band. I november släpptes debutalbumet The Haze is Forever som belönades med pris för Årets Rock på P3 Guld-galan. Dolores Haze har ett hektiskt 2015 bakom sig. De har hyllats av Iggy Pop i BBC, blivit utslängda från sina egna spelningar, intagit brittiska festivaler, hyllats av alla från DN till Vice, the Guardian och Stereogum samt övertygat en brittisk journalist att Fuck faktiskt är ett ganska vanligt Svenskt förnamn.

The Haze is Forever är Dolores Haze hantverk. Bandmedlemmarna Foxy Sagz, Groovy Nickz, Groovy Fuck och Lucky Lollo beskriver sig själva som en äcklig version av Spice Girls som inspireras lika mycket av Sonic Youth som Hannah Montana. Albumet har vuxit fram under en kaotisk frammarsch där bandet kryssat mellan festivalgig i Sverige och England och replokalen utanför Stockholm.

23 april kommer Refused till Örebro, Klubb 700 (Support: Dolores Haze).

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login