Lokalt | Det blir ​kräftfiske i Svartån

Av den 26 maj, 2016

Kultur- och fritidsförvaltningen bjuder in till ett begränsat kräftfiske i Svartån efter fem års uppehåll. Vid provfiske i Svartån har det visat sig att kräftstammen börjar växa till sig vilket gör att man nu kan återuppta kräftfisket igen.

För att få delta i fördelningen av kräftplats så kommer anmälan ske via vykort (max ett vykort per hushåll inom Örebro kommun). Cirka 100 platser kommer att fördelas ut till de som har skickat in intresseanmälan. Fiskeplatsen kommer att vara kostnadsfri och de som tilldelas en plats får låna två burar och betesfisk för varje plats.

Kräftfisket kommer att gå av stapeln den 2 september kl. 16- 23 och kommer att pågå vid Svartån i anslutning till Stadsparken och Stora Holmen.

”Svartån är en stor tillgång för Örebros invånare och det är med stor glädje vi nu kan erbjuda kräftfiske igen. Det känns extra kul att det är gratis och att vi kan erbjuda örebroarna detta event. Jag tror det kommer att bli en spännande kväll för alla som besöker fiskeområdet” säger Fritidsnämndens ordförande Jonas Håård

Arrangemanget är ett samarbete mellan Kultur- och fritidsförvaltningen och Sportfiskarna Örebro län

Politiskt ligger fritidsfrågorna med bl.a. friluftsliv under Fritidsnämnden med Jonas Håård (S) som ordförande. Organisatoriskt ingår friluftsliv i Kultur- och fritidsförvaltningen med Helene Lis som förvaltningschef.

Nöje | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login