Lokalt | Dermot lär örebroarna dansa på jubileumsveckan

Av den 16 juni, 2015

Dermot Clemenger tillsammans med elever och kollegor på Nerikes Dansinstitut kommer medverka under ”Dansfestivalen” som går av stapeln under fredagen på jubileumsveckan. Tillsammans bjuder de på både dansuppvisningar och dansaktiviteter där örebroarna bland annat får möjlighet att prova på en mängd olika dansstilar.

Dermot Clemenger driver tillsammans med Diana Clemenger Nerikes Danssinstitut, i Örebro. Nerikes dansinstitut har sedan starten 1965 erbjudit ett brett utbud av danskurser för alla åldrar. I år firar de 50 års jubileum och tar tillfället i akt att fira lite extra i samband med Örebro 750 års-jubileum då de går in som Temapartner till jubileumsveckan. Dermot Clemenger är även känd som jurymedlem i TV4:s tv-program Let’s dance.

Det är en stor ära för oss att vara involverade i Örebros 750 års-jubileum. Jag är ursprungligen från Irland men jag kallar Örebro för hemma. Staden har alltid haft en stark danskultur och vi ska bjuda alla örebroare på en dansfest dit alla är välkomna, oavsett ålder, säger Dermot Clemenger ägare av Nerikes Dansinstitut

Fredagen den 14 augusti är dagen som örebroarna bjuds upp till dans. Det kommer att dansas runt hela slottsområdet, under dagen kan du prova på allt från breakdance och hiphop till salsa, bugg och poledance. Det planeras även för en stor buggaktivitet vilken involverar 750 buggande danspar i aktiviteten ”Bugg-Along”.

Att Dermot Clemenger och Nerikes Dansinstiut är med som partner till veckan är superroligt och passar utmärkt i denna dansstad. Vår målsättning är att få örebroarna att bli aktiva festivaldeltagare och inte enbart åskådare. Att få möjlighet att prova på dans blir ett glädjefyllt inslag under veckan där vi hoppas alla ska vilja delta! Det blir en riktig dansfest, säger Sandra Almqvist projektledare Örebro 750 år.

För mer information om Jubileumsveckan besök www.orebro750.se

Nöje | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login