Lokalt | Den folkkära artisten Arja Saijonmaa turnerar med nytt album

Av den 29 juni, 2015

Det är 15 år sedan den folkkära artisten Arja Saijonmaa spelade in ett nytt album senast.  Nu åker Arja ut på en turné, med sig har hon pianisten Petri Sommer.

Albumet ”Min svenska sångbok” innehåller de stora tidlösa svenska klassikerna med inslag av nya sånger plus två bonuslåtar Jag vill tacka livet och Högt över havet som är Arjas största sånger i en helt ny musikalisk tappning. Albumet innehåller 13 sånger om livet och smärtan, ensamhet och längtan, minnen och saknaden, glädjen och lyckan, hösten och våren. Och framför allt sommaren: de ljuva nätternas, de milda vindarnas och de doftande blommornas yra och eufori.

Arja har själv skrivit texten till singeln Min ensamhet som är hämtad från albumet. Det är hennes första egna sångtext.

”Sånger jag sjunger ska ha substans, något att ta tag i, ord som sticker, något att kunna förmedla, gestalta, ge en tolkning”, säger Arja Saijonmaa

”Det är melodin och den goda texten som bär musiken. Nu vill jag hylla den svenska visan, de stora klassikerna, den stora berättelsen, den underbara lyriken och tidlösa melodierna”, fortsätter Arja.

Albumet är akustisk, naket, enkelt och med musiker som exponerar hela sin musikaliska virtuositet: en stråkkvartett, argentinsk bandoneon, gitarr, piano och komp.

Fredag 17 juli kommer Arja Saijonmaa till StadsträdgårdenÖrebro!

Kultur & Musik | Lokalt
Örebroguiden

Fotograf. Peter Knutson

You must be logged in to post a comment Login